ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστοί χώροι εστίασης: Έτσι θα ελέγχονται οι πολίτες από τρίτες χώρες

Ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης αφορά μόνο στους Έλληνες πολίτες και στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μόνο τους πολίτες της ΕΕ υποχρεούνται να ελέγχουν μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής οι εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφέ όσον αφορά την είσοδό τους σε κλειστό χώρο. Ειδικότερα, οι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους με απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού «σε συνέχεια ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία κλειστών χώρων π.χ. κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κ.λπ., διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης, τα οποία οφείλει να ελέγχει με την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του άρθρου 33 του Ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο), αφορά μόνο στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατόχους του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού.

Οι πολίτες τρίτων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Σερβίας, της Σαουδικής Αραβίας κ.ά., μπορούν να εισέρχονται στους ανωτέρω κλειστούς χώρους με απλή επίδειξη  του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης της χώρας τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, με παράλληλη επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας».

Διαβάστε ακόμη:

Ευάλωτα νοικοκυριά: Άνοιξε η πλατφόρμα – Διαγραφή για όλες τις οφειλές και 2η ευκαιρία

«Μάχη» για τη μεζονέτα της Κ. Ζηρίδη στην Κηφισιά

Αυτές είναι οι φθηνότερες περιοχές στο Λονδίνο για αγορά και ενοικίαση κατοικίας (Γραφήματα)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts