ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κλειστοί χώροι: Τι ισχύει για τους πολίτες από χώρες εντός και εκτός ΕΕ

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Τουρισμού για την είσοδο πολιτών από τρίτες χώρες σε κλειστούς χώρους

Διευκρινίσεις για την είσοδο σε κλειστούς χώρους τόσο για τους πολίτες της χώρας, όσο και για εκείνους που επισκέπτονται την Ελλάδα από χώρες εντός ή εκτός της ΕΕ, έδωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Σε συνέχεια ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία κλειστών χώρων, π.χ. κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κτλ, διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης, τα οποία οφείλει να ελέγχει με την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του άρθρου 33 του Ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο), αφορά μόνο στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατόχους του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού.

Οι πολίτες τρίτων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Σερβίας, της Σαουδικής Αραβίας κ.ά., μπορούν να εισέρχονται στους ανωτέρω κλειστούς χώρους με απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης της χώρας τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, με παράλληλη επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

Διαβάστε ακόμη

Έλληνες εφοπλιστές σε θέση μάχης – Ποιοι επενδύουν και πού

Έρχονται νέες εξαγορές από τις εταιρείες πληροφορικής

Η Dimand ρίχνει «θεμέλια» και στις ΑΠΕ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts