ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών στην Αραούκα

Μάχες διεξάγονται από το Σαββατοκύριακο στην κοινότητα Πουέρτο Ροντόν, στην περιφέρεια Αραούκα, είπε στους δημοσιογράφους ο Ουίλιντον Ροντρίγκες, ο κυβερνήτης της περιοχής που συνορεύει με τη Βενεζουέλα. Στην περιοχή αυτή ο ELN συγκρούεται με αντάρτες του Κεντρικού Γενικού Επιτελείου (EMC), μιας ομάδας που αποσχίσθηκε από τις FARC και απορρίπτει την ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε αυτή η οργάνωση το 2016 με την κυβέρνηση. Ο κυβερνήτης έκανε λόγο για εννέα νεκρούς και πέντε τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για αντάρτες ή αμάχους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης όμως αναφέρουν ότι όλοι οι νεκροί ήταν αντάρτες.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, οι τραυματίες είναι μαχητές του ELN και μεταξύ αυτών είναι και μια ανήλικη ιθαγενής. Σε ένα βίντεο ένας διοικητής του EMC ζητά να παρέμβουν η κυβέρνηση και ο Ερυθρός Σταυρός ώστε να παραλάβουν, για ανθρωπιστικούς λόγους, τους τραυματίες αιχμαλώτους, οι οποίοι διακρίνονται να κάθονται στο έδαφος, αιμόφυρτοί ή τυλιγμένοι με γάζες.

«Είναι επείγον (…) δεν είμαστε σε θέση να τους περιθάλψουμε γιατί έχουν τραυματιστεί σοβαρά (…) Υπάρχουν άλλοι αιχμάλωτοι που είναι σε καλή κατάσταση και θα βρούμε έναν τρόπο για να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», ακούγεται να λέει ο διοικητής Αντόνιο Μεδίνα, ο επικεφαλής μιας ομάδας που αποκαλείται «Μέτωπο 28». «Όλα αυτά είναι μάταια, αυτός ο πόλεμος είναι παράλογος», καταλήγει.

The post Κολομβία: Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών στην Αραούκα first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts