ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Ολλανδή πήγε για τουρισμό και επιστρέφει νεκρή από αδέσποτες… σφαίρες εκτελεστών

Ολλανδή τουρίστρια σκοτώθηκε όταν ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον βραζιλιάνου διακινητή ναρκωτικών σε εστιατόριο στην πόλη Λετίσια (νότια), στον τομέα της Αμαζονίας που βρίσκεται στην επικράτεια της Κολομβίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Πέμπτη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Κοντά στους στόχους

Οι εκτελεστές, οι οποίοι κινούνταν με μοτοσικλέτα, δολοφόνησαν τον Σέλσου Κάλντας ντε Λίμα και τραυμάτισαν άλλους δύο Βραζιλιάνους, εξήγησε η αστυνομία στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κατά τη διάρκεια της «επίθεσης», Ολλανδή καθισμένη σε τραπέζι κοντά στους στόχους των εκτελεστών τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματικός της αστυνομίας διευκρίνισε πως η Ευρωπαία έκανε απλώς τουρισμό στη Λετίσια.

Ο Σέλσου Κάλντας ντε Λίμα είχε συλληφθεί στην Κολομβία πριν πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Είχε κατηγορηθεί τότε πως δρούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στην Clan del Golfo, το ισχυρότερο κολομβιανό καρτέλ των ναρκωτικών, και τη Familia do norte, μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στη βραζιλιάνικη Αμαζονία.

Τον έψαχνε η Ιντερπόλ

Τον αναζητούσε η Ιντερπόλ, καθώς τον βάραιναν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονίες, εκβιάσεις.

Η κολομβιανή αστυνομία δεν διευκρίνισε πώς ούτε γιατί ήταν ελεύθερος.

Η Κολομβία και η Βραζιλία μοιράζονται σύνορα 1.600 χιλιομέτρων, μέσω των οποίων διακινείται κοκαΐνη που παράγουν κολομβιανά καρτέλ, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Κολομβία είναι η χώρα όπου παράγονται και εξάγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες του ναρκωτικού αυτού στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts