ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Έτοιμη να εγκρίνει μέτρα για τις αυξήσεις στις τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες νέα μέτρα, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα τα κράτη – μέλη

Έτοιμη να εγκρίνει προσωρινά μέτρα στα κράτη – μέλη της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στις τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Τιμ Μακ Φάι, η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες μια «εργαλειοθήκη» με μέτρα που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα τα κράτη – μέλη.

«Είναι μια σειρά από μέτρα που τα κράτη – μέλη μπορούν να εφαρμόσουν για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών. Για παράδειγμα, μειώσεις ΦΠΑ, άμεσες πληρωμές στους πιο ευάλωτους, στοχευμένες και προσωρινές ενισχύσεις για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, καθώς και άμεση στήριξη των καταναλωτών», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Επιτρόπου Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, μετά το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σλοβενία, προς το παρόν για την αύξηση των τιμών ενέργειας ευθύνεται κυρίως η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου.

Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου παγκοσμίως, η οποία παρασύρει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, «δείχνει ότι πρέπει να τερματίσουμε την εξάρτησή μας από ορυκτά καύσιμα και αυτό το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας.

Υπενθύμισε δε την ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίου θερμοκηπίου, λέγοντας ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει μέτρα για να αυξηθεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στις αγορές ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Efood: Μετατρέπει όλες τις συμβάσεις των διανομέων σε αορίστου χρόνου

Κινεζικό σχέδιο κυριαρχίας στα ευρωπαϊκά λιμάνια – «Πάτησαν» και στο Αμβούργο

ΑΔΜΗΕ: Σύζευξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας με τις αγορές Ιταλίας και Σλοβενίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts