ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια €50 εκατ. στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Η χρηματοδότηση παρέχεται επιπρόσθετα στο Δικτύο Κοινωνικής Προστασίας Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ, το οποίο σήμερα υποστηρίζει πάνω από 1,5 εκατ. άτομα στην Τουρκία μέσω χρηματικής βοήθειας

Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η Κομισιόν για τη στήριξη των ευάλωτων προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής τους στην Τουρκία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η ανθρωπιστική βοήθεια θα διατεθεί σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ζητημάτων προστασίας, όπως η νομική συμβουλευτική, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθώς και η πρόσβαση σε πολιτική τεκμηρίωση.

Αυτή η χρηματοδότηση παρέχεται επιπρόσθετα στο Δικτύο Κοινωνικής Προστασίας Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ (ESSN), το οποίο υποστηρίζει επί του παρόντος πάνω από 1,5 εκατ. άτομα στην Τουρκία μέσω χρηματικής βοήθειας. Το ESSN τούς βοηθά να πληρώσουν για ό,τι χρειάζονται περισσότερο, όπως ενοίκιο, μεταφορές, φαγητό ή φάρμακα.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, ανέφερε ότι «τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ουκρανία, αλλά δεν θα ξεχάσουμε τους πρόσφυγες στην Τουρκία, πολλοί από τους οποίους έχουν εκτοπιστεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Οι πιο ευάλωτοι από αυτούς έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στην Τουρκία και θα προσφέρει σανίδα σωτηρίας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, το κόστος ζωής και η έλλειψη πρόσβασης σε τακτικό εισόδημα δυσκολεύουν τις ευάλωτες οικογένειες να τα βγάλουν πέρα, ενώ σημειώνει ότι η Τουρκία έχει καταβάλει αξιέπαινες προσπάθειες για να τους παρέχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη. Ωστόσο, πολλοί αντιμετωπίζουν βαθύτερο χρέος και φτώχεια λόγω των δευτερογενών επιπτώσεων της πανδημίας και της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ με τα ελληνικά δεξαμενόπλοια – Ιρανικό τάνκερ δίπλα στο ελληνικό Prudent Warrior έτοιμο να πάρει το φορτίο του

Τι αλλάζει η ιστορική συμφωνία για την αύξηση των κατώτατων μισθών στην Ευρώπη (πίνακες + pic)

OPEC: Σταθερά στο 3,5% η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts