ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι το άλλοθι να συνεχίσουν αυτές οι καταστροφές

Δηλώσεις Προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλη Κορκίδη, για τις φωτιές στην Αττική

Την ευχή να καταφέρει η Πυροσβεστική να δαμάσει τα πύρινα μέτωπα και την επέκτασης των καταστροφών απηύθυνε με δηλώσεις του για τις φωτιές στην Αττική, ο πρόεδρος Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης,

Όπως είπε, προτεραιότητα και κοινός στόχος της Πολιτικής ηγεσίας και της Περιφέρειας, τα τελευταία χρόνια, είναι η μέριμνα της πρόληψης, αφού η καταστολή της φωτιάς δύσκολα ελέγχεται.

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, είπε ότι δεν μπορεί να είναι το άλλοθι να συνεχίσουν αυτές οι καταστροφές.

Αναλυτικά η δήλωση Κορκίδη:

«Μόνο  θλίψη προκαλούν οι πρώτες εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει, για μία ακόμη φορά, έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, αλλά και περιουσίες πολιτών που βρέθηκαν ενώπιον της πύρινης λαίλαπας. Πρώτη μας προτεραιότητα, ως συντεταγμένη πολιτεία, είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών και, δευτερευόντως, η λήψη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων καταστροφών στο εγγύς μέλλον.

Η κλιματική αλλαγή μπορεί, ως ένα βαθμό, να είναι η γενεσιουργός αιτία για τις φυσικές καταστροφές που βίωσε και βιώνει η Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να είναι το άλλοθι να συνεχίσουν αυτές οι καταστροφές.

Προτεραιότητα και κοινός στόχος της Πολιτικής ηγεσίας και της Περιφέρειας, τα τελευταία χρόνια, είναι η μέριμνα της πρόληψης, αφού η καταστολή της φωτιάς δύσκολα ελέγχεται. Ας ευχηθούμε, σήμερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που καταβάλουν τιτάνιο έργο, να δαμάσουν τα πύρινα μέτωπα και να αποσοβήσουν την επέκταση των καταστροφών. Ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία φορά που είμαστε θεατές σε μία καταστροφή που ξυπνά δυσάρεστες μνήμες από προηγούμενα καλοκαίρια.»

Διαβάστε ακόμη:

Αλλάζω συσκευή: Τι επιταγή παίρνετε με βάση το εισόδημα (πίνακας)

«Ανάσα» στις αγορές ομολόγων – Διψήφια πτώση στις αποδόσεις της Ιταλίας, όφελος και για την Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε συνθήκες ανωτέρας βίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts