ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός – Ρεκόρ θανάτων στην Αίγυπτο τους τελευταίους πέντε μήνες – 60 νεκροί

Τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κοροναϊό τους τελευταίους πέντε μήνες κατέγραψε η Αίγυπτος, σύμφωνα με τα τελευταία χθεσινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας για την πανδημία της COVID-19.

18.711 ο συνολικός αριθμός των νεκρών

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Αίγυπτος κατέρριψε συγκεκριμένα τη Δευτέρα το θλιβερό ρεκόρ των θανάτων από κοροναϊό έπειτα από 160 και πλέον ημέρες, με 60 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της πανδημίας, όταν 61 ήταν οι νεκροί που είχαν καταγραφεί στις 20 Μαΐου και έκτοτε ο αριθμός των θυμάτων είχε παρουσιάσει πτώση για να αυξηθεί και πάλι αυτές τις ημέρες.

Συνολικά, στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία 18.711 άνθρωποι.

Ανησυχητική είναι ωστόσο η αύξηση που παρατηρείται και στις καταγεγραμμένες μολύνσεις από κορονοϊό, καθώς οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν 951 νέα κρούσματα κορονοϊού χθες, Δευτέρα, μέγεθος που αντιστοιχεί και στην υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων COVID-19 που έχει αναφερθεί στην Αίγυπτο από τις 2 Ιουνίου φέτος.

Οι συνολικές μολύνσεις στη χώρα ανέρχονται σε 331.968 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας στην Αίγυπτο που ξέσπασε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2020.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts