ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον έλεγχο της πανδημίας σε σχολεία και Πανεπιστήμια

  • Γιάννα Σουλάκη

σχολεία

Με “εργαλείο” μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, στη διεύθυνση edupass.gov.gr, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα επιχειρήσουν μια καλύτερη επιτήρηση της πανδημίας σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας. Η λειτουργία της νέας πλατφόρμας κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή.

Μία νέα ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η edupass.gov.gr, η λειτουργία της οποίας προβλέπεται με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, θα στοχεύει στον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων, για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, ανεξαρτήτως βαθμίδας.

Όπως σας είχε ενημερώσει το iatropedia.gr  την περασμένη Δευτέρα, στη νέα πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι -μέλη της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας- θα δηλώνουν την προϋπόθεση που πληρούται για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία (εμβολιασμός, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test ή self test), ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα για τον κορονοϊό και την ηλικιακή ομάδα.

Δείτε επίσης – Κορονοϊός: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων 

Η παραπάνω πλατφόρμα διασυνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών και την ειδική πλατφόρμα του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID -19 και ελέγχεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής ανά περίπτωση. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στη θυρίδα κάθε εκπαιδευτικής δομής που καταχωρίζει ο αιτών και βάσει αυτών θα καθίσταται δυνατή η συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία.

Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Ως την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εξακολουθούν να δηλώνουν αποτελέσματα ελέγχου και να εκδίδουν βεβαιώσεις μέσω του self-testing.gov.gr.

Με πληροφορίες από newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts