ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κορυφαία επίδοση ο Ταμπέρι, ρεκόρ οι Γιάγκερ και Ταβερνιέ

Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο σημείωσε ο Ιταλός υψίστας Τζιανμάρκο Ταμπέρι ενώ εθνικά ρεκόρ έκαναν οι Γιάγκερ και Ταβερνιέ σε Νορβηγία και Γαλλία αντίστοιχα.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ιταλία: Ο πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, υπερέβη σήμερα τα 2.35μ στο εθνικό πρωτάθλημα της Ανκόνα και ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου. Παράλληλα, αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του Ταμπέρι μετά τον τραυματισμό του το 2016, που τον είχε αφήσει εκτός Ολυμπιακών. Αδιαμφισβήτητα ο Ιταλός σταρ είναι το φαβορί για τον τίτλο ευρωπαϊκό κλειστού στο Τόρουν.

Γαλλία: Ο 23χρονος τριπλουνίστας Μέλβιν Ραφίν με 17.06μ νίκησε τον εθνικό τίτλο και σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.
Παράλληλα, η Αλεξάντρα Ταβερνιέ έδωσε αγώνα ανοιχτού στίβου στη σφυροβολία και με 75.38μ σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το δικό της 75.28μ.

Νορβηγία: Η 17χρονη Ενριέτ Γιάγκερ, κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στο έπταθλο κορασίδων, σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ Νορβηγίας στο πένταθλο κλειστού στίβου. Με 8.39 (60μ εμπόδια), 1.76μ (ύψος), 12.44μ (σφαιροβολία), 6.02μ (μήκος), 2:10.00 (800μ) συγκέντρωσε 4.471 βαθμούς και έβαλε την υπογραφή της στο ρεκόρ.

Ισπανία: Ο Χαβιέρ Τσιενφουέγκος έδωσε τον πρώτο του αγώνα για το 2021 και με 76.40μ έδωσε πολύ καλά δείγματα για τη συνέχεια της σεζόν. Η επίδοση του είναι η τέταρτη καλύτερη στον κόσμο.

Γερμανία: Ο δευτεραθλητής κόσμου του τριπλούν στον κλειστό το 2016, Μαξ Χες, αγωνίστηκε στο Ντόρντμουντ και με άλμα στα 17μ. έκανε φετινό ρεκόρ και την τρίτη καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts