ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κορυφαίες επιδόσεις στο επί κοντώ

Πολύ καλά ξεκίνησε η σεζόν του κλειστού στίβου για τους Αμερικανούς που έχουν πλέον τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο για το 2022, τόσους στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Στο συνέδριο του επί κοντώ που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ρίνο της Νεβάδα, το μεγάλο όνομα φέτος ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης Κέιτι Ναζότ. Η μονομαχία της με τη Σάντι Μόρις θα ήταν το γεγονός του διημέρου ωστόσο τελευταία στιγμή η Μόρις απέσυρε τη συμμετοχή της και οι δυο τους θα αναμετρηθούν (εκτός απροόπτου) στους αγώνες Μίλροουζ της Νέας Υόρκης. Η Ναζότ που έκανε όλα της τα άλματα με μικρή φορά (10 βήματα) πέρασε το 4.60μ που είναι και η κορυφαία επίδοση για τις γυναίκες φέτος στον κόσμο, ξεπερνώντας το 4.55μ που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσίδα Αξάνα Γκαταούλινα. Η Ναζότ δοκίμασε δύο φορές και στα 4.70μ πάλι με μικρή φορά και αποφάσισε να σταματήσει στη 2η αποτυχημένη.
Και στους άνδρες όμως είχαμε μεγάλες επιδόσεις. Ο Κέι Σι Λάιτφουτ, κέρδισε τον αγώνα πηδώντας 5.91μ και από νωρίς έβαλε ψηλά τον πήχη στο αγώνισμα των ανδρών. Δοκίμασε και στα 6.02μ αλλά χωρίς επιτυχία. Καλή εμφάνιση και από τον Κρις Νίλσεν που πήδηξε 5.81μ όσο και ο Τζέικομπ Γούτεν. Στο 5.71μ έμεινε ο Σόντρε Γκούτορμσεν.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts