ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Με ηλεκτρονική δήλωση υγείας τα ταξίδια με πλοίο – Ποια είναι η διαδικασία

To πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται 24 ωρών πριν από το ταξίδι με πλοίο

Από Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική δήλωση υγείας, (https://sea.travel.gov.gr), την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα ακτοπλοϊκά πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, «πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ακόμη διαδικασίας για την διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων επιβατών που μετακινούνται ακτοπλοϊκά, αποτελεί δε ένα ακόμη βήμα του Υπουργείου προς την υλοποίηση του στόχου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει σε κάθε συναλλασσόμενο».

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έγχαρτη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής. Επίσης, θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Διαβάστε ακόμη:

«Παγώνουν» έως 30/6/2021 οι πλειστηριασμοί για την 1η κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών

Πότε και πώς θα έρθουν τα 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Έλον Μασκ ξαναχτυπά: Νέο tweet για το Bitcoin – Το emoji που βυθίζει το κρυπτονόμισμα

ΠΗΓΗ NEWMONEY