ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Νέο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται ραγδαία στην Κίνα

Κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, 14 επαρχιακές περιοχές ανέφεραν νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης ή ασυμπτωματικούς φορείς του ιού

Ραγδαία εξελίσσεται ξανά ο κορωνοϊός στην Κίνα, σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας στον τομέα της Υγείας.

Όπως ανέφερε, οι Αρχές ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση στα λιμάνια, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς σε μια πόλη στο βορειοανατολικό σύνορο, γεγονός που αποδίδεται στην εισαγωγή του ιού από το εξωτερικό.

Περίπου 377 κρούσματα από εγχώρια μετάδοση με επιβεβαιωμένα συμπτώματα έχουν καταγραφεί από τις 17 ως τις 29 Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Μέσα στο 2021 η Κίνα έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από ξεσπάσματα της πανδημίας, ενώ στις αρχές του 2020 είχε περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες παραμένει χαμηλός.

Πάντως, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ερευνά τους τρόπους συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, η Κίνα έχει διατηρήσει την πολιτική της μηδενικής ανοχής και κάνει έκκληση για επαγρύπνηση στις περιοχές γύρω από τα σύνορά της και στα λιμάνια, προκειμένου να προληφθεί η εισαγωγή κρουσμάτων από ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της.

«Κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, 14 επαρχιακές περιοχές ανέφεραν νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης ή ασυμπτωματικούς φορείς του ιού», ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μι Φενγκ.

Σε επαγρύπνιση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Χέιχε, μια μικρή βορειοανατολική πόλη με 1,3 εκατ. κατοίκους, που βρίσκεται στην κινεζική πλευρά του ποταμού Αμούρ στο σύνορο με τη Ρωσία, κατέγραψε στις 29 Οκτωβρίου 26 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης, μια σημαντική αύξηση από τα 9 που είχε καταγράψει στις 28 Οκτωβρίου, και από το μόλις ένα στις 27 του μήνα.

Πολλές εγχώριες περιπτώσεις νόσησης που έχουν εντοπιστεί στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της Κίνας από τις 17 Οκτωβρίου μπορούν να αποδοθούν σε μια πηγή του ιού που μεταφέρθηκε στη χώρα από το εξωτερικό, ανακοίνωσε η Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, για την ασφαλή διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τον Φεβρουάριο, οι Κινέζοι αθλητές και όσοι θα εργαστούν στη διοργάνωση θα πρέπει να εμβολιαστούν με μια ενισχυτική δόση, ενώ επιπλέον δόσεις του εμβολίου συστήνονται και στους ξένους αθλητές, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτικές.

Η Κίνα στοχεύει στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού παιδιών ηλικίας από τριών έως 11 ετών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, με εξαίρεση όσους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που καθιστά πιθανόν επικίνδυνο τον εμβολιασμό τους.

Ήδη η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 75,8% του πληθυσμού του 1,4 δισ. κατοίκων και χορηγεί αναμνηστική δόση σε όσους πληρούν τα κριτήρια.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ισραηλινοί αναζητούν ευκαιρίες σε ελληνικά ακίνητα (pics)

Diana Wilhelmsen Management: H εταιρεία διαχείρισης πλοίων που μετέφερε την έδρα της στην Ελλάδα

Squid Game: Πώς ο δημιουργός του το εμπνεύστηκε από την ιστορία της ζωής του

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts