ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους κάτω των 59 ετών

Τέλος Μαΐου πιθανότατα να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους πολίτες κάτω των 59 ετών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εμβολιασμοί  κατά του κορωνοϊού στην χώρα μας, καθώς ήδη από την Παρασκευή 2 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα  και για την ηλικιακή ομάδα των 65-69 ετών. Ωστόσο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους πολίτες κάτω των 59 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε o Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τέλος Μαΐου πιθανότατα να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους πολίτες κάτω των 59 ετών, που είναι και η τελευταία κατηγορία σύμφωνα με την σειρά προτεραιοποίησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες ηλικίας 40-50 ετών θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ θεωρείται πως ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας θα αρχίσει τον Ιούνιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου αναμένονται να παραληφθούν συνολικά 5,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη χώρα.  Αναφορικά  με τις παραδόσεις εταιρειών, από την εταιρεία Pfizer αναμένονται 1,1 εκατομμύριο δόσεις, από την εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις, από την εταιρεία Moderna 100.000 δόσεις, ενώ η Johnson & Johnson έδωσε ένα ενδεικτικό πλάνο παραδόσεων των επόμενων τριών μηνών, με 70.000 περίπου τον Απρίλιο, 300.000 το Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμη:

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ: «Ζεστό» χρήμα σε χιλιάδες δικαιούχους – Ποιοι πάνε ταμείο μέχρι τις 9 Απριλίου

Ανατροπή με το τέλος ταξινόμησης: Αγορά καλύτερου αυτοκινήτου με λιγότερα χρήματα

Νέα δεδομένα για το real estate σε Αθήνα – Υμηττό φέρνει η ανάπλαση της «ΠΥΡΚΑΛ»

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts