ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Σχεδόν πέφτουν οι μάσκες και στην Ιταλία

Ο στόχος της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, είναι να μπορέσει να βγει και ουσιαστικά, η χώρα, από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά να διατηρηθούν και κάποια βασικά στάνταρντ ασφαλείας

Η Ιταλία ετοιμάζεται να γυρίσει μια ακόμη, σημαντική σελίδα. Από την Πρωτομαγιά, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές, σχεδόν, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται πλέον για την πρόσβαση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η γνωστή «πράσινη κάρτα». Ένα ουσιαστικό βήμα με στόχο την πλήρη επιστροφή στη γνώριμη καθημερινότητα. Ήδη από την 1η Απριλίου, οι προστατευτικές μάσκες έχουν καταργηθεί στους ανοικτούς χώρους.

Υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στα γήπεδα οι μάσκες δεν θα χρειάζονται, αλλά στα κλειστά παλέ ντε σπορ, τουλάχιστον στη φάση αυτή, δεν πρόκειται να γίνουν παρελθόν.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι την τελευταία εβδομάδα, κατά μέσο όρο, στην χώρα έχαναν κάθε ημέρα την ζωή τους από covid 19, εκατόν σαράντα άνθρωποι. Ο κορωνοϊός, δηλαδή, συνεχίζει να κυκλοφορεί, απαιτείται προσοχή και τον Οκτώβριο θεωρείται βέβαιο ότι θα χορηγηθεί μια ακόμη δόση εμβολίου, προσαρμοσμένη στις νέες παραλλαγές.

Αύξηση του τουρισμού

Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica, οι προστατευτικές  μάσκες θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, στα θέατρα και στους κινηματογράφους, αλλά και σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις, όπως στα κομμωτήρια.

Διαβάστε περισσότερα: DW

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts