ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα ύψους €413.900 σε μία μέρα

Πραγματοποιήθηκαν 72.607 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.208 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Χιλιάδες ήταν οι έλεγχοι που διενήργησαν χθες (31/3/2021) οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 72.607 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.208 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 413.900€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Κυριότερες παραβάσεις

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη νόμιμη μετακίνηση
  • Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  • Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Το 1520 δέχτηκε συνολικά οι 761 κλήσεις που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή, ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Διαβάστε ακόμη

Τιμή – στόχος τα 11 δολ. για την Performance Shipping της Οικογένειας Παληού

Νίκολας Νεγκροπόντε: Ο ανταγωνισμός είναι ο σύγχρονος βασιλιάς

Τράπεζα Πειραιώς: Μονόδρομος η αύξηση κεφαλαίου λέει ο Χρ. Σταϊκούρας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts