ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: 300 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας (vid)

Οι μικρές ιδιωτικές κλινικές, με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο, θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα

Άλλες 300 κλίνες Covid από μεγάλες ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν από αύριο (10.01.2022) στη μάχη κατά του κορωνοϊού στο επιχειρησιακό σχέδιο του λεκανοπέδιου Αττικής.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Open», πλέον το κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα θα μπορεί να στέλνει ασθενείς με κορωνοϊό στα ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν προσφέρει αυτές τις 300 κλίνες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι μικρές ιδιωτικές κλινικές, με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο, θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Σημείωσε δε ότι το ΕΣΥ πιέζεται πολύ στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, από τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και θα χρειαστεί απλές κλίνες. ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, «όμως είμαστε σε εγρήγορση εάν χρειαστεί να παρέμβουμε».

Ο κ. Κωτσιόπουλος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό που έχει γίνει από το καλοκαίρι σε σχέση με τις νοσηλείες των παιδιών. «Ευτυχώς, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει αύξηση, ούτε με τη μετάλλαξη Δέλτα, ούτε με την Όμικρον», για την οποία, όπως είπε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.

«Παρακολουθούμε, όμως, στενά αυτόν τον σκληρό δείκτη των νοσηλειών», είπε και πρόσθεσε ότι στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται περίπου 50 – 70 παιδιά. Συμπλήρωσε δε ότι ο αριθμός είναι χαμηλός και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάτι σοβαρό, γι’ αυτό εξέρχονται γρήγορα από τα νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμη

Aνάχωμα 1 δισ. ευρώ απέναντι στην Omicron

Μπρετόν: Η Ευρώπη χρειάζεται επενδύσεις €500 δισ. για την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2050

Σε ποια χώρα τα βιβλιοπωλεία είναι… the place to be (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts