ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: 4 βήματα που θα σας προστατεύουν αν ταξιδέψετε

Αμερικανοί λοιμωξιολόγοι συμβουλεύουν τι πρέπει να προσέξετε πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο

Είναι πολύ πιθανό ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που πέρασαν από το μυαλό σας το τελευταίο διάστημα δεν είναι άλλο από το να ματαιώσετε τα σχέδια για κάποιο ταξίδι που έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, λόγω κορωνοϊού.

Με τη μετάλλαξη Omicron να αποτελεί περίπου το 70% των περιπτώσεων μόλυνσης σε ασθενείς με κορωνοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο, τα ταξίδια με αεροπλάνο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς μοιάζουν και πάλι αρκετά επίφοβα, μία δραστηριότητα που πρέπει να εξετάσουμε από αρκετές πλευρές πριν πάρουμε την απόφαση να την πραγματοποιήσουμε.

Παρόλα αυτά, έχοντας σχεδόν συμπληρώσει δύο ολόκληρα χρόνια ζωής μέσα στην πανδημία, αρκετοί επιστήμονες παρουσιάζονται αρκετά πιο διαλλακτικοί σε σχέση με την αρχική στάση του 2020, όταν όλοι μας συμβούλευαν να «μείνουμε σπίτι».

Πλέον είναι αρκετά σαφές ότι η ζωή θα βρει έναν τρόπο για να συνεχιστεί, πάντα με την ανάλογη προσοχή και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής του πανεπιστημίου του Harvard Stephen Kissler, «γνωρίζουμε πια τόσα πράγματα για τον ιό, για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και το πώς δεν θα μεταδώσουμε την ασθένεια στους άλλους, που υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδέψουμε με μία σχετική ασφάλεια αν τηρήσουμε κάποια συγκεκριμένα, πολύτιμα βήματα».

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts