ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Tι αλλάζει από 12 Ιουνίου – Νέα μέτρα από την ερχόμενη εβδομάδα

Από την 1η Ιουλίου καταργείται οριστικά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού προχωράει η χώρα, σύμφωνα και με όσα ανακοινώθηκαν σις 9 Ιουνίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού, σημειωνεται οτι από την 1η Ιουλίου καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ενώ το όριο για τους γάμους φτάνει στα 300 άτομα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι εν λόγω αποφάσεις ελήφθησαν επειδή «παρουσιάζει βελτίωση η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, τα παραπάνω «μας επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση κάποιων επιπλέον περιοριστικών μέτρων». Ακόμα, υπογράμμισε ότι για «τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρούνται πτωτικοί κυλιόμενοι δείκτες».

Ειδικότερα, τα μέτρα που ισχύουν από 12 Ιουνίου είναι τα εξής:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 01.30 και θα διαρκεί μέχρι τις 5:00 το πρωί
  • Θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
  •  επανεκκινούν την λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος, από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

Τι ισχύει από 14 Ιουνίου

Από την Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθηση των ΑΕΙ.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου καταργείται οριστικά η απαγόρευση κυκλοφορίας με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν.

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνόκτητη ναυτιλία στρατηγικό κεφάλαιο για την ευρωπαϊκή οικονομία

Οικογένειες με 2 παιδιά τα πιο μεγάλα φορολογικά υποζύγια στην Ελλάδα και στην ΕΕ (πίνακες)

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts