ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Η Μόσχα δεν υπέγραψε καμία συμφωνία με την Πιονγιάνγκ κατά τη συνάντηση Πούτιν-Κιμ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε κάποιο σχέδιο για την υπογραφή επίσημων συμφωνιών στη διάρκεια της επίσκεψης, κατά την οποία οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες.

Ο Κιμ, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη Ρωσία, επιθεώρησε σήμερα ένα ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο βρίσκεται στην λίστα των δυτικών κυρώσεων.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της φοβούνται ότι η επίσκεψη του Κιμ μπορεί να ενισχύσει τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είπε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει καμία συμφωνία που αφορά την Κορέα μετά τη συνάντησή του με τον Κιμ. Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι επιθυμεί να εμβαθύνει τη σχέση της με την Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι τυχόν στρατιωτικές συμφωνίες ανάμεσα στον Πούτιν και τον Κιμ παραβιάζουν τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας Κορέας.

“Η Κορέα είναι ο γείτονάς μας και πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να θεμελιώσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με τους γείτονές μας. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένα ιδιαίτερα στοιχεία που συνδέονται με την Κορεατική Χερσόνησο. Το συζητάμε, το συζητάμε ανοιχτά, δεν παραβιάζουμε ποτέ τίποτα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε κάτι”, δήλωσε ο Πούτιν.

The post Κρεμλίνο: Η Μόσχα δεν υπέγραψε καμία συμφωνία με την Πιονγιάνγκ κατά τη συνάντηση Πούτιν-Κιμ first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts