ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυνηγοί: Ποιοι δεν θα πληρώσουν τέλη για την έκδοση άδειας θήρας

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι κυνηγοί – Από ποια τέλη απαλλάσσονται

Τη δυνατότητα απαλλαγής από τα ποσά που καταβάλλονται υπέρ του Δημοσίου για την έκδοση άδειας θήρας για το κυνηγετικό έτος 2021-2022 ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, ειδικά για το κυνηγετικό έτος 2021-2022, παρέχει τη δυνατότητα:

α) στους κυνηγούς-μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων και

β) στους υπηκόους Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές,  οι οποίοι εξέδωσαν άδεια θήρας για το κυνηγετικό έτος 2020-2021, να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής ποσών υπέρ του Δημοσίου, εφόσον εκδώσουν άδεια θήρας ίδιου τύπου με το προηγούμενο κυνηγετικό έτος.

Ποια τέλη αφορά η δυνατότητα απαλλαγής:

α) το σταθερό τέλος χαρτοσήμου που προβλέπεται από τις διατάξεις του ΚΝΤΧ-Π.Δ. 28.7.1931 (άρθρο 18, Α, 1ζ), προσαυξημένο με εισφορά ΟΓΑ 20%, και

β) τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, όπως ορίστηκαν στην παράγραφο 1 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71449/1852, Β’ 3171/02-08-2020.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει με ελαφρύνσεις όλους τους πληγέντες από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

Μπάιντεν για Nord Stream 2: Το θέμα «είναι περίπλοκο» αλλά «δεν έχει ακόμα κλείσει»

Άνοδος στην Ασία μετά τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ

Daimler: Αναμένει ότι τα μεγέθη α΄ τριμήνου θα είναι υψηλότερα των εκτιμήσεων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts