ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυρίδου: «Ανυπομονώ να κυνηγήσω αυτό που ονειρεύομαι»

Η Αννέτα Κυρίδου θα αγωνιστεί με άλλα τρία ελληνικά πληρώματα στην προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα του Βαρέζε για την εξασφάλιση μίας ακόμα πρόκρισης για το Τόκιο.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η κωπηλάτρια από τη Θεσσαλονίκη που ήταν χάλκινη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 στο σκιφ γυναικών θα διεκδικήσει τη +1 Ολυμπιακή πρόκριση που μπορεί να εξασφαλίσει η Ελλάδα στο Βαρέζε. Η προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα θα διεξαχθεί 5-7 Απριλίου και θα προηγηθεί του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει μεταξύ 9-11 Απριλίου στο ίδιο κωπηλατοδρόμιο. Η 23χρονη έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια σκληρή προπόνηση μαζί με τους υπόλοιπους της Ολυμπιακής ομάδας στο Σχινιά για το Ολυμπιακό όνειρο.

Θυμίζουμε ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λιντς το Σεπτέμβριο του 2019 όπου δόθηκαν τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια η Κυρίδου ήταν να αγωνιστεί μαζί με την Δήμητρα Τσαμοπούλου στο διπλό σκιφ και ως παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κ23 την ίδια χρονιά είχαν βάσιμες ελπίδες. Ο τραυματισμός της δεύτερης όμως οδήγησε στην αντικατάστασή της την τελευταία στιγμή από την Άσπα Χριστοδουλίδη, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν στη 18η θέση, μακριά από την 11η θέση που έδινε το τελευταίο Ολυμπιακό εισιτήριο. Στη συνέχεια προέκυψε η σκέψη να κατέβει η Κυρίδου στο ελαφρύ διπλό σκιφ μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου και για σχεδόν όλο το 2020 είχε προσαρμόσει ανάλογα τα κιλά της. Η εξαιρετική της παρουσία όμως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2020, όπου κέρδισε ως ελαφριά και το ελαφρύ και το βαρύ σκιφ, έδειξε τη μεγάλη προοπτική που είχε στο αγώνισμα. Λίγους μήνες αργότερα υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο βαρύ σκιφ του ευρωπαϊκού Κ23 στο Ντούισμπουργκ και πήρε το χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα ευρωπαϊκό γυναικών στο Πόζναν. Στο Βαρέζε θα διεκδικήσει 1μιση χρόνο μετά από το Λιντς ξανά την Ολυμπιακή πρόκριση. Η ίδια δηλώνει ανυπόμονη για αυτό τον κρίσιμο αγώνα:

«Την Παρασκευή αναχωρούμε για Ιταλία και την Δευτέρα ξεκινάνε οι αγώνες. Περιμένω και προετοιμάζομαι για αυτό πολλούς μήνες τώρα, ανυπομονώ να έρθουν και να κυνηγήσω αυτό που ονειρεύομαι. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός και έχω μάθει να ξεπερνάω τα εμπόδια και τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μου. Όπως λένε, ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει μόνο πιο δυνατό. Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά, έχω καινούργιο σκάφος και είμαι έτοιμη για τον αγώνα. Η στιγμή που τόσο καιρό περίμενα σχεδόν έφτασε. Βασικές μου αντίπαλες με βάση τα παλιότερα αποτελέσματα είναι τα πληρώματα από τη Ρωσία, τη Σερβία και την Ουκρανία. ‘Εχω αγωνιστεί με τις περισσότερες στο ευρωπαϊκό και τις πέρασα, παρόλα αυτά δεν υποτιμάω καμία αλλά ούτε υπερεκτιμάω κάποια. Την στιγμή της εκκίνησης ξεκινάμε όλες από την ίδια γραμμή και το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάρω αυτό που θέλω».

Όπως όμως έχει αναφέρει το ρεπορτάζ (εδώ) η Ελλάδα στο Βαρέζε έχει δικαίωμα να πάρει μόνο μία πρόκριση, οπότε υπάρχει και εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ των πληρωμάτων για το καλύτερο πλασάρισμα. Σε περίπτωση ίδιας θέσης προβλέπεται από την επίσημη διαδικασία πρόκρισης ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας αποφασίζει που θα δώσει την πρόκριση. Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΚΟΦΝΣ, και όχι η ΕΟΕ, έχει ήδη ενημερώσει τους αθλητές: «Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μια ιδιαιτερότητα, από όσα ελληνικά πληρώματα προκριθούν, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα πρέπει να διαλέξει μόνο ένα πλήρωμα. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας (και όχι της ΕΟΕ που αναφέρει ο κανονισμός της διαδικασίας πρόκρισης από τη World Rowing) προτεραιότητα στην πρόκριση έχει το πιο πολυπληθές πλήρωμα, και έπειτα το ανδρικό πλήρωμα καθώς έχουμε ήδη μια γυναικεία πρόκριση. Δεν είμαι σύμφωνη με αυτά τα κριτήρια και όχι γιατί δεν με συμφέρουν, αλλά δεν είναι αντικειμενικά, ούτε βασίζονται στην επίδοση του κάθε αθλητή. Παρόλα αυτά και σε αυτόν τον αγώνα πρόκρισης και στον επόμενο στις 15-17 Μαΐου θα δώσω παραπάνω από το 100% του εαυτού μου και για εμένα αποτυχία θα είναι μόνο αν δεν έχω καταφέρει να δώσω αυτό που μπορώ».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts