ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωστής Φραγκούλης: «Ευγνώμονες και υπερήφανοι που η χώρα μας παραμένει η κορυφαία δύναμη στον κόσμο στη Ναυτιλία» (pics)

Το ετήσιο δείπνο για την Thanksgiving Day που διοργάνωσαν το Propeller Club Port of Piraeus με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσία του Επίτιμου πρόεδρου του Club πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη ήταν αφορμή να ειπωθούν σκέψεις και απόψεις σχετικά με τη ναυτιλία, την ανθρωπιστική κρίση λόγω των πολέμων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό παρουσία 100άδων εκπροσώπων της ναυτιλιακής, επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος αναφέρθηκε στο μήνυμα και στη σημασία της γιορτής των Ευχαριστιών ενώ μίλησε και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, Ελλάδας και ΗΠΑ μέσω των οποίων, σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που ζούμε αντλούμε δύναμη και αίσθηση ασφάλειας για το παρόν και το μέλλον.

Ο πρόεδρος του Propeller Club Κωστής Φραγκούλης

Ο πρόεδρος του Propeller Club Κωστής Φραγκούλης στην ομιλία του ανέφερε:

«Απόψε γιορτάζουμε μια όμορφη, μακρόχρονη παράδοση. Το ετήσιο δείπνο μας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, το οποίο διοργανώνουμε μαζί με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Το Επιμελητήριο είναι ένας πολύτιμος εταίρος στις συνεχείς προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη συνεργασία για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές τους. Και οι δύο Οργανισμοί μας πιστεύουν ακράδαντα και υποστηρίζουν τις τεράστιες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών» και συνέχισε:

«Έχουμε το προνόμιο να έχουμε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο πλευρό μας, καθώς εργαζόμαστε για την εκπλήρωση αυτής της αποστολής. Και καθώς οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις γίνονται ισχυρότερες από ποτέ, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρέσβη των ΗΠΑ και Επίτιμο Πρόεδρο της Λέσχης μας, Τζόρτζ Τσούνη και φυσικά σε όλη την ομάδα της Πρεσβείας για την άριστη συνεργασία και τη συνεχή υποστήριξή τους».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πορεία της Ελλάδας μέσα από τις δυσκολίες:

«Όταν προσπαθούμε να φέρουμε ένα έθνος πιο κοντά σε ένα άλλο, το να έχουμε συμμάχους μας γεμίζει με ελπίδα. Και αυτό είναι σίγουρα ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Είμαστε ευλογημένοι και ευγνώμονες που η Ελλάδα έχει αψηφήσει όλες τις αντιξοότητες. Το μεγάλο μας έθνος όχι μόνο επέζησε από μια μακρά οικονομική κρίση, αλλά τώρα επανέρχεται πολύ ισχυρότερο και αναδεικνύεται τα τελευταία τρία χρόνια, ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας τις αξιοσημείωτες δυνατότητές της για ανάπτυξη και μεγέθυνση».

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος

Για την ελληνική ναυτιλία επεσήμανε:

«Είμαστε ευγνώμονες και υπερήφανοι που η χώρα μας παραμένει η κορυφαία δύναμη στον κόσμο στη Ναυτιλία, με τους Έλληνες εφοπλιστές να ελέγχουν περισσότερο από το ένα πέμπτο του συνόλου του παγκόσμιου στόλου. Μια έμπνευση για όλους τους Έλληνες, παρουσιάζοντας το δρόμο προς την επιτυχία και την παγκόσμια αναγνώριση.

Ένα σπουδαίο παράδειγμα ότι οι Έλληνες μπορούν να ευδοκιμήσουν και να πρωτοπορήσουν διεθνώς, και σε άλλους τομείς».

Ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης

Ο Κωστής Φραγκούλης αναφέρθηκε στους δύο πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη:

«Γνωρίζω ότι παρόλο που οι γιορτές είναι κοντά μας, ένα αίσθημα θλίψης εξακολουθεί να βαραίνει την καρδιά μας, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης που μας περιβάλλει. Προσωπικά είμαι βαθιά επηρεασμένος από τον συνεχιζόμενο πόλεμο και τον ανθρώπινο πόνο στην Ουκρανία και τώρα στο Ισραήλ και τη Γάζα. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται και -όπως όλοι οι άλλοι- στέκομαι στο πλευρό εκείνων που ζητούν ειρήνη.

Ωστόσο, παρά τα όσα έχουν χαθεί, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ελπίδα. Σε τέτοιες στιγμές απελπισίας, ας στραφούμε όλοι στην ελπίδα. Ας κάνουμε όλοι μεγάλα όνειρα. Ας ονειρευτούμε ένα καλύτερο και φωτεινότερο αύριο. Αυτή την Ημέρα των Ευχαριστιών σας ζητώ να βρείτε μαζί μας τις ασημένιες πλευρές που υπάρχουν παντού γύρω μας».

Για το Propeller Club Πειραιά είπε:

«Το Propeller Club Port of Piraeus, είναι σταθερός υποστηρικτής της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ από το 1935. Είμαστε το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 1922 και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ατόμων, αφιερωμένο στην ενίσχυση των συμφερόντων της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για την υποστήριξη των Μελών μας και φυσικά του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Εκτιμώ βαθύτατα όλη τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή τους προς τη Λέσχη».

Ο Δημήτρης Βασιλάκος με τον Μιχάλη Δαλακούρα

Στην ομιλία του ο πρέσβης Τζόρτζ Τσούνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι καιρός για προσωπική ενδοσκόπηση. Ζώντας στην Αθήνα καταλαβαίνεις πόσο τυχερός είσαι που ζεις σε ένα μέρος όπως η Ελλάδα που ζεις σε ένα μέρος όπως οι ΗΠΑ. Είναι Δημοκρατικές χώρες. Οι ΗΠΑ στήριξαν το δημοκρατικό τους πολίτευμα σε εκείνο της Αρχαίας Αθήνας. Χιλιάδες χρόνια πριν μαζεύτηκαν οι άνθρωποι και έφτιαξαν για πρώτη φορά ένα πολιτικό σύστημα όχι το τέλειο αλλά το καλύτερο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι ένα πολιτικό σύστημα που στηρίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες ελευθερίες για τον πολίτη. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το ΗΘΟΣ των αρχαίων Ελλήνων» και συνέχισε:

Ο Θεόδωρος Κόντες με τον Κώστα Κωνσταντίνου

«Η Δημοκρατία σου δίνει ασφάλεια και περισσότερες ευκαιρίες για να προοδεύσεις. Είμαστε τυχεροί να έχουμε αυτές τις ελευθερίες της Δημοκρατίας στην οποία ζούμε. Αντιμετωπίζουμε θέμα μεταναστευτικό γιατί έχουμε Δημοκρατία. Κανείς μετανάστης δεν πηγαίνει στη Ρωσία. Υπάρχουν 170 εκατομμύρια μετανάστες και οι μισοί είναι παιδιά. Και αυτό λέει πολλά για μένα. Οι γονείς μου χωρίς να ξέρουν λέξη αγγλικά ήρθαν στις ΗΠΑ από ένα μικρό χωρίο. Έμεναν σε μία καλύβα. Έγιναν δεκτοί στις ΗΠΑ, δημιούργησαν οικογένεια έστειλαν τα παιδιά τους να μορφωθούν στο σχολείο. Μας έδωσαν ευκαιρία να προοδεύσουμε» και υπογράμμισε:

Ο Τζόρτζ Τσούνης και ο Κωστής Φραγκούλης με τον συντάκτη του newmoney Μηνά Τσαμόπουλο

«Σκεφτείτε μία μητέρα που έχει το ένα της παιδί στις πλάτες και το άλλο στο χέρι να διακινδυνεύει να πάει σε άλλη χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Και το κάνει γιατί θέλει να νιώσει ασφάλεια και να δώσει μία ευκαιρία στην οικογένειά της να προοδεύσει. Και αυτό το επικροτώ. Γιατί η Δημοκρατία μπορεί να αγκαλιάσει τους πάντες. Οι ΗΠΑ δημιουργήθηκαν από μετανάστες. Είμαστε ένα κράτος μεταναστών που εδώ και 200 χρόνια προοδεύει συνεχώς με τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη».

Διαβάστε ακόμη

Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός – Aυξήσεις μισθών και συντάξεων έως και 10%

ΟΤΕ: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τη ρουμανική Clever Media για την Telekom Romania

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στο gov.gr για συντάξεις, συνταγογραφήσεις, δικαστήρια και πρόληψη φυσικών καταστροφών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts