ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κόουτς: «Δεμένα τα χέρια της ΔΟΕ για την υπόθεση Αφκάρι»

Ο Τζον Κόουτς σε δηλώσεις του εξέφρασε εκ μέρους της ΔΟΕ τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο μπορεί να στηριχθεί νομικά η επιβολή κυρώσεων στο Ιράν για την εκτέλεση του Ναβίντ Αφκάρι.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Παρά τον παγκόσμιο αποτροπιασμό για την είδηση και τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλεισμό του Ιράν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την παγκόσμια ομοσπονδία πάλης, το Νο2 της ΔΟΕ και επικεφαλής της Ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό, με βάση τις δηλώσεις που έδωσε στην Sydney Morning Herald.

«Η δυσκολία για εμάς είναι ότι η εκτέλεση δεν είχε σχέση με αθλητική διοργάνωση. Είχαμε και στο παρελθόν πρόβλημα με τους Ιρανούς επειδή δεν αγωνίζονταν απέναντι σε Ισραηλινούς, κάτι για το οποίο ασκήσαμε κυρώσεις. Όμως αυτή είναι μία διαφορετική κατάσταση», είπε, και παραδέχτηκε ότι το συζήτησε το προηγούμενο βράδυ και με τον Τόμας Μπαχ, ο οποίος είχε στείλει επίσημη επιστολή στον πρόεδρο του Ιράν με αίτημα αποφυλάκισης του Αφκάρι. Στη συνέχεια πρόσθεσε άλλο ένα στοιχείο που δυσκολεύει την υπόθεση: «Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για το αν υπήρχε δίκαιη μεταχείριση στο δικαστήριο ή όχι».

Μια ακόμα λεπτή γραμμή στην οποία ακροβατεί η ΔΟΕ είναι ότι το Ιράν είναι μόνο ένα από τα κράτη που ακόμα έχει αυτές τις πρακτικές στο δικαστικό της σύστημα: «Μία ακόμα δυσκολία για εμάς είναι ότι υπάρχουν άλλες 50 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές χωρών που ακόμα επιτρέπουν την θανατική ποινή…». Η διατάραξη αυτής της ισορροπίας είναι κάτι που θα σκεφτεί πολύ καλά πριν επιχειρήσει η ΔΟΕ, μιας και μετά δεν υπάρχει επιστροφή.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts