ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κόπηκε ο Κολυμπάδης

Καλησπέρα Ήταν μεγάλη μέρα η χθεσινή! Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής μίλησαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του αθλητικού κινήματος για το νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Με τον Σπύρο Καπράλο να σέρνει τον χορό ως εκπρόσωπος της ΔΟΕ και σαν πρόεδρος της ΕΟΕ. Κάποια στιγμή, την περασμένη Παρασκευή, βέβαια, είχε προγραμματιστεί και η εμφάνιση του Μανώλη Κολυμπάδη. Ο Καπράλος θα εκπροσωπούσε τη ΔΟΕ και ο γραμματέας την ΕΟΕ. Αλλά έπειτα από παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη στον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, τον Γιώργο Στύλιο, ο Κολυμπάδης κόπηκε.

  • Τώρα που αναφέρθηκα στον Στύλιο, να του βγάλω το καπέλο. Πότε πρόλαβε την ολοκλήρωση της συζήτησης και πότε συνδέθηκε με κανάλι για να συζητήσει το θέμα των εξοπλισμών και το άνοιγμα των σχολείων, ένας Θεός το ξέρει, που έλεγε και ο μακαρίτης ο Σταυρίδης στα «Κίτρινα γάντια».

Για να επιστρέψω στον αποκλεισμό του Κολυμπάδη, να εκφράσω την άποψή μου ότι πρόκειται για λανθασμένη ενέργεια. Διότι φέρεται να ‘ναι απόφαση που στηρίζεται στην προσωπική κόντρα που προκλήθηκε αναίτια από την πλευρά της πολιτείας. Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσεις τον Κολυμπάδη πρόσωπο με πρόσωπο παρά να τον αφήσεις να κεντήσει με ένα υπόμνημα. 

Ενδιαφέρον μόνο ως σύζυγος

Το βασικό θέμα της συζήτησης μεταξύ βουλευτών και δημοσιογράφων, πάντως, ήταν το βράδυ της Δευτέρας η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για το αθλητικό νομοσχέδιο. Πολιτικός που πήρε δημοσιογράφο, για να του ευχηθεί, εξέφρασε την εύλογη απορία του. «Αν δεν ήταν σύζυγος, δεν θα ακούγαμε τη φωνή της;», ήταν το ερώτημα. Την αδικεί, διότι η Ντόρα ασχολήθηκε και στο παρελθόν με τον αθλητισμό. Για παράδειγμα, ως δήμαρχος Αθηναίων επιχείρησε να τρέξει το Project του Βοτανικού. Ότι πέρασαν 12 χρόνια από τότε και μας έμειναν μόνο φωτογραφίες από την περίφημο «Διπλή Ανάπλαση» είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. 

Η αποδοχή του Κατσιαδάκη

Η τελευταία παράγραφος της επιστολής που έστειλε η ΔΟΕ έγινε θέμα συζήτησης από την πλειοψηφία των παραγόντων που θίγονται από το νομοσχέδιο. Στη ζυγαριά, ωστόσο, μπαίνει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Μανώλης Κατσιαδάκης ανήκει στην κατηγορία εκείνων που οδηγούνται στην πόρτα εξόδου. Αλλά έχει αποδεχθεί την κυβερνητική βούληση. Σημαντική παράμετρος διότι πρόκειται για έμπειρο παράγοντα, οπότε η στάση του περνάει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 

Η ομιλία του Οικονόμου

Σε βαρόμετρο για το αθλητικό νομοσχέδιο αποδείχθηκε ο Βασίλης Οικονόμου. Μην ξεχνάμε ότι στην περίοδο που η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ήταν τομεάρχης Υγείας. Άρα, απολάμβανε την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και η παρέμβασή του έπαιξε σημαντικό ρόλο ως αντίβαρο σε όσα είπε η σύζυγος Ντόρα Μπακογιάννη. 

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts