ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κoτίτσας: «Να αποδοθούν ευθύνες για το βαλκανικό»

Ο Χρήστος Κοτίτσας έκανε μια πολύ καλή κούρσα την περασμένη Κυριακή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ, ένα ρεκόρ βέβαια που θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα αν τα πράγματα στο βαλκανικό πρωτάθλημα κυλούσαν όπως έπρεπε.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Ο 25χρονος αθλητής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Οράν και κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες του πριν τον αυριανό του αγώνα, όπου θα συμμετάσχει στα προκριματικά των 800μ. Οι καιρικές συνθήκες στο Οράν είναι αρκετά καλές, δεν έχει ζέστη και το γήπεδο είναι γρήγορο, ότι χρειάζεται δηλαδή για να σημειώσουν οι αθλητές μεγάλες επιδόσεις. Ο Κοτίτσας πήγε στην Αλγερία με φόρα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς έθεσε νέο ατομικό ρεκόρ με 1:47.00, βελτιώνοντας το 1:48.07 που είχε από το 2021. «Μια επίδοση κάτω από το 1:48 θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, τόσο από το βαλκανικό πρωτάθλημα όσο και από την Κύπρο και την Καλαμάτα και το 1:46 υπάρχουν πολλές ελπίδες να έρθει, καθώς όταν τρέχω 1:47.00 στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν οι προοπτικές για έναν χρόνο στο 1:46, αρκεί να είναι ιδανικές οι συνθήκες, να βρίσκομαι σε καλή μέρα, να είμαι σε μια καλή σειρά με γρήγορους αθλητές, να μην κλειστώ και καλώς εχόντων των πραγμάτων να έρθει, δεν είναι καθόλου απίθανο πλέον», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στο Sportsfeed και συμπλήρωσε για την αλλαγή στην ψυχολογία του μετά την παρουσία του: «Μετά την εμφάνιση στο πανελλήνιο είμαι ψυχολογικά απελευθερωμένος αφού ήρθε η επίδοση που επιθυμούσα, έχω αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στα πόδια μου και τυχαίνει να είμαι αύριο σε μια γρήγορη σειρά, εκεί όπου όλοι θα επιδιώξουμε ένα ρεκόρ που θα μας στείλει στον τελικό γιατί είμαι όλοι σε κοντινό επίπεδο. Θα κοιτάξω να βγάλω την κούρσα μου και να κυνηγήσω τον χρόνο και την πρόκριση αν έρθει».

Ο Κοτίτσας θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα του βαλκανικού αλλά όχι και για ένα και τόσο καλό λόγο. Η αλλαγή στις σειρές στις οποίες θα έτρεχαν οι αθλητές και η μετατόπισή του σε μια πιο αργή σειρά ήταν κάτι που τον επηρέασε και δεν του επέτρεψε να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του: «Αυτό που έγινε στο βαλκανικό ήταν ένα πολύ κακό συμβάν και δεν ξέρω με ποια λογική έγινε. Σίγουρα με επηρέασε εκείνη την στιγμή και δεν μπορούσα να αποδώσω και ελπίζω να μην μου κοστίσει κάτι στην θέση μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κακία δεν κρατάμε ποτέ σε κανέναν, περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα βέβαια και μόλις τελειώσουν οι μεσογειακοί αγώνες θα δούμε τι θα κάνουμε, γιατί δεν επηρεάστηκα μόνο την ημέρα του αγώνα αλλά και για αρκετό καιρό αργότερα. Είπαμε με την προπονήτρια και την οικογένειά μου να το αφήσουμε λίγο το θέμα αυτό και να συγκεντρωθώ αρχικά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, γιατί ήξερα πως ήμουν σε καλή κατάσταση και μπορεί να έβγαινε η επίδοση που ήθελα, και επειδή τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα μέρα με την μέρα δεν μπόρεσα να το σκεφτώ πολύ και δεν ήθελα να με αποπροσανατολίσει. Προφανώς θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να δούμε τι έχει γίνει ακριβώς 100% και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, γιατί ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα έκανα 1:47.00 στο βαλκανικό και αυτή τη στιγμή θα ήμουν στο ευρωπαϊκό, διότι δεν γίνεται μέσα σε λίγες μέρες να έχω μεταμορφωθεί και σημαίνει ότι ήμουν και τότε σε κατάσταση να το κάνω».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts