ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λάιλς: «Ήμουν έτοιμος να τρέξω τα 200μ σε 19.10»

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ στα 200μ έχει βάλει στο μάτι Νόα Λάιλς και δηλώνει πεπεισμένος ότι σύντομα θα τα καταφέρει.

του Γιώργου Κατσαρου
[email protected]

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ Chasing Gold: Paris 2024, που θα κάνει τα ξημερώματα της Δευτέρας πρεμιέρα στο NBC, ο Λάιλς παραχώρησε συνέντευξη σε αμερικάνικο podcast το οποίο φιλοξενούμε και τον Μάικλ Τζόνσον. Σε αυτή τη συνέντευξη ο Λάιλς αποκάλυψε πως στο παγκόσμιο του Όρεγκον κατέβηκε για να τρέξει το παγκόσμιο ρεκόρ. «Είχα προετοιμαστεί γι’ αυτό και ο στόχος μου ήταν το 19.10. Και η προετοιμασία μου δεν ήταν μόνο σωματική. Με τον ψυχολόγο μου είχα προετοιμαστεί και ψυχολογικά καθώς είπαμε ότι πρέπει να θέσουμε ένα στόχο μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ρεκόρ (19.19) για να κυνηγήσω κάτι πολύ καλύτερο. Ακόμα και αν δεν τα κατάφερνα θα είχα κάνει ένα μεγάλο βήμα προόδου αφήνοντας πίσω όλες τις αποτυχίες του παρελθόντος».
Ο Λάιλς δεν κατάφερε να πάρει το ρεκόρ του Μπολτ, έτρεξε όμως σε 19.31, πήρε το αμερικάνικο ρεκόρ από τον Μάικλ Τζόνσον (19.32) και αυτή τη στιγμή είναι ο Νο3 όλων των εποχών πίσω από τον Μπολτ (19.19) και τον Γιόχαν Μπλέικ (19.26).
Αναφερόμενος στην κούρσα του Λάιλς ο Τζόνσον τόνισε πως κατάλαβε ότι θα γράψει πολύ καλή επίδοση. «Τη στιγμή που βγήκε από τη στροφή το ήξερα. Όταν μιλάμε για τον Νόα (Λάιλς) δε θα πρέπει πλέον να τον βάζουμε στη συζήτηση για το ρεκόρ Αμερικής. Η κουβέντα θα γίνεται για το παγκόσμιο ρεκόρ».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts