ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λειψυδρία: Η Ιταλία αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα

Η έλλειψη νερού που ήδη προκαλεί καταστροφές στη γεωργία εντείνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία – Και δεν είναι ό, τι το καλύτερο στην αρχή της τουριστικής περιόδου

Η Ιταλία αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα λειψυδρίας. Η παρατεταμένη ξηρασία έχει μειώσει αισθητά την στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Πάδου.

Βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομήντα χρόνων. To θαλασσινό νερό, από τις εκβολές του ποταμού, αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει  προς τα πάνω και φτάνει μέχρι τα χωράφια, καταστρέφοντας όλες τις καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον Τύπο, στον ιταλικό Βορρά θα υπογραφεί σύντομα απόφαση, η οποία θα απαγορεύει τη χρήση του νερού για τις πισίνες, περιορίζοντάς την μόνον στις κύριες,  καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με στόχο να μπορέσουν να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους αγρότες, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ένα μεγάλο μέρος της σοδειάς τους.

Ο δεύτερος στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν υδροφόρες σε περιοχές όπως το Πεδεμόντιο, όπου δεκάδες δήμοι αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα και με το πόσιμο νερό. Φέτος, εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η γεωργική παραγωγή σε ρύζι θα είναι σχεδόν μηδενική. «Μόνο στην Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, υπολογίζονται ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ για τον γεωργικό τομέα», γράφει η εφημερίδα La Stampa.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην Deutsche Welle

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts