ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λεμπέσης: «Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για την οικονομική ενίσχυση της ΕΟΕ»

Ο Σπύρος Λεμπέσης είναι ένας από τους 10 αθλητές και αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας του στίβου που αγωνίστηκε στο Λονδίνο το 2012 και έστειλαν επώνυμη καταγγελία στην ΕΟΕ για τα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Sportsfeed, 10 αθλητές και αθλήτριες έστειλαν αίτημα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το οποίο κοινοποίησαν στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ ΓΙώργο Μαυρωτά ζητώντας να μάθουν τι έγιναν τα 734.000 ευρώ που πήρε η ΕΟΕ από τη ΔΟΕ και τα έδωσε στον ΣΕΓΑΣ (πρόεδρος τότε ο Βασίλης Σεβαστής) για την Ολυμπιακή τους προετοιμασία τη διετία 2011 – 2012.
Τα 734.000 ευρώ που αναγράφονται και στον απολογισμό του ΣΕΓΑΣ, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Sportsfeed αγνοούνται…

Ο Σπύρος Λεμπέσης που ήταν έκτος στον τελικό του ακοντισμού στο Λονδίνο το 2012 ξεκαθάρισε στη συνάδελφο Σπυριδούλα Σπανέα πως ποτέ δεν πήρε αυτός και οι συναθλητές του τα χρήματα που έδωσε η ΔΟΕ μέσω της ΕΟΕ και μόλις πρόσφατα έμαθε την ύπαρξη τους… «Δεν είχα ενημερωθεί ποτέ ότι για τους αθλητές που βρίσκονται σε μία προ-Ολυμπιακή ομάδα υπάρχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την ΕΟΕ προς την ομοσπονδία. Εγώ έπαιρνα μόνο τον μισθό ως αθλητής από τη Β΄ κατηγορία του σχεδιασμού. Δηλαδή τα 650 ευρώ. Πρόσφατα έμαθα ότι η ΕΟΕ δίνει χρήματα στις ομοσπονδίες. Μίλησα με 8-10 παιδιά από την τότε Ολυμπιακή ομάδα. Κανένα από αυτά δεν είχε κάποια εξτρά υποστήριξη. Παλεύαμε μόνοι μας χωρίς καμιά βοήθεια. Στο πλαίσιο μιας διακρατικής συμφωνίας πήγαμε για δέκα ημέρες στην Κύπρο. Κι όσο για αγώνες στο εξωτερικό ήρθα από μόνος μου σε επαφή με έναν Ιταλό μάνατζερ, ο οποίος με έστειλε σε κάποιους αγώνες, αλλά δεν πρόλαβα να πάρω εμπειρία».  Αυτά αναφέρει ο Λεμπέσης και αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του ΣΕΓΑΣ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts