ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λε Ντριάν προς Μπλίνκεν: Χρόνος και πράξεις για να εμπιστευθεί η Γαλλία τις ΗΠΑ

Οι ΥΠΕΞ από Γαλλία και ΗΠΑ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη – Προσπάθειες για να εξομαλυνθεί η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη συμφωνία AUKUS

«Χρόνος και πράξεις» είναι αυτά που χρειάζονται για να τερματιστεί η κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γαλλία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας AUKUS.

Αυτό μετέφερε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν υπενθύμισε πως «ένα πρώτο βήμα έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο προέδρων» (σ.σ. Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν χθες).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διπλωματικής αποστολής της Γαλλίας στον ΟΗΕ, στον 44ο όροφο κτιρίου στη Νέα Υόρκη, μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων.

Η γαλλική αποστολή αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το αν υπήρξε τετ α τετ μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν είναι «σύμφωνος να διατηρήσει μια στενή επαφή με τον Άντονι Μπλίνκεν, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», ανέφερε η γαλλική ανακοίνωση χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Γάλλος ΥΠΕΞ, που εκφράστηκε με σκληρά λόγια για τις ΗΠΑ στην κρίση των υποβρυχίων μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας AUKUS, είχε αρνηθεί κάθε διμερή συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην οποία συμμετέχουν οι δύο άνδρες αυτήν την εβδομάδα.

Χθες, οι πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησαν να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης, που επλήγη σφόδρα μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας AUKUS μεταξύ των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Βρετανίας και την ακύρωση μεγάλου συμβολαίου γαλλικών υποβρυχίων από την Καμπέρα.

Διαβάστε ακόμη

Efood: Μετατρέπει όλες τις συμβάσεις των διανομέων σε αορίστου χρόνου

Έκπληξη στην Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα κάνει το χατίρι του Ερντογάν

Apple: Αντίθετη στο να υπάρχει κοινός φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts