ΚΟΣΜΟΣ

Λιζ Τρας στον Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια της Βρετανίας μακρoπρόθεσμα

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, υποσχέθηκε την πλήρη υποστήριξή της στην Ουκρανία, σε τηλεφώνημα που έκανε στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, την Τρίτη.

«Στην πρώτη της τηλεφωνική επικοινωνία με πολιτικό ηγέτη από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Τρας επανέλαβε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι έχει την πλήρη υποστήριξή της και ότι η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου μακροπρόθεσμα», δήλωσε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Λιζ Τρας: Διαδέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον – Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

Η δήλωση του Ζελένσκι για την Λιζ Τρας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε δηλώσει ότι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, ήταν «πάντα στη πεφωτισμένη πλευρά της ευρωπαϊκής πολιτικής» και ότι το Κίεβο προσβλέπει σε ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επί των ημερών της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στην Ουκρανία τη γνωρίζουμε καλά. Ήταν πάντα στην πεφωτισμένη πλευρά της ευρωπαϊκής πολιτικής», ανέφερε ο Ζελένσκι για την Τρας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, αφότου επαίνεσε τον προκάτοχό της, Μπόρις Τζόνσον.

«Να κάνουμε περισσότερα»

«Πιστεύω ότι μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα για την υπεράσπιση των λαών μας και την αποτυχία των καταστροφικών προσπαθειών της Ρωσίας», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, και ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι – την τελευταία του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας – κατά την οποία υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα το κάνουν.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι ότι θα παραμείνουν σε επαφή ως φίλοι.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts