ΚΟΣΜΟΣ

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα μπει στον πόλεμο αν η Πολωνία εισβάλει στη Δυτική Ουκρανία

Η Πολωνία, με την έγκριση της Ουάσιγκτον, εκκολάπτει σχέδια για εισβολή στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, τα οποία καθορίζει ως «ιστορικά της εδάφη». Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα topcor.ru.

«Είναι ήδη στο μυαλό μου»

Και προσθέτει ότι η Ρωσία δεν συμφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων, καθώς αυτό θα ενισχύσει τα αντιρωσικά αισθήματα στην Πολωνία και θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση της Ουκρανίας.

Στην υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη δεν συμφωνεί η Λευκορωσία. Ετσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Associated Press, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters) δήλωσε ότι η παρουσία των πολωνικών στρατευμάτων στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας θα ωθήσει τη Λευκορωσία να αναλάβει αποφασιστική δράση, συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα.

«Ο διαμελισμός της Ουκρανίας είναι ήδη στο μυαλό μου. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στους λεγόμενους σημερινούς συμμάχους. Επομένως, δεν αποκλείω ότι εμείς, οι τρεις σλαβικοί λαοί (Λευκορώσοι, Ουκρανοί και Ρώσοι), θα πρέπει να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της Ουκρανίας», είπε ο λευκορώσος ηγέτης.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό το γνωρίζει και η Ουάσιγκτον.

Ασκήσεις ετοιμότητας

Στο μεταξύ, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο από την Πολωνία, η Λευκορωσία αναπτύσσει την αμυντική ικανότητα των στρατευμάτων της.

Γι’ αυτόν τον λόγο, στις 4 Μαΐου, ξεκίνησε αιφνίδια δοκιμή της απάντησης των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας.

Ο λευκορωσικός στρατός εξασκείται στην ετοιμότητα μάχης και εκπαιδεύεται στην εκτέλεση διάφορων ειδών επιχειρησιακών καθηκόντων, καταλήγει η topcor.ru.

Πηγή: topcor.ru, echedoros-a.gr

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts