ΓΕΝΙΚΕΣ

Μήνυμα Οικονόμου στα Τίρανα: Η παρατεταμένη κράτηση του Φρ. Μπελέρη είναι αντίθετη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο

Στα Τίρανα βρίσκεται από το πρωί ο Γιάννης Οικονόμου για τη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε μήνυμα περί «ευρωπαϊκού κεκτημένου» προς την αλβανική κυβέρνηση για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη, ενώ στον διεθνή Τύπο έχουν κάνει την εμφάνισή τους δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «μπλοκάρει» την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Οικονόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο περιθώριο της διάσκεψης είχε διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα ασφάλειας.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου έθεσε στο ομόλογο του το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του Φρέντη Μπελέρη και «κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Αναλυτική η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων.

Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

The post Μήνυμα Οικονόμου στα Τίρανα: Η παρατεταμένη κράτηση του Φρ. Μπελέρη είναι αντίθετη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts