ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μία ανάσα από το υψηλό 22ετίας η Ideal Holdings – Απόδοση 60% μέσα στο 2023

Μία ανάσα από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών βρίσκεται η μετοχή της Ideal Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία κάνει ράλι άνω του 5% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά 5,6% και διαμορφώνεται στα 5,84 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στα 5,88 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο σημείο από το μακρινό… 2001.

Η πορεία της μετοχής της Ideal στο τελευταίο 12μηνο

Η αξία των συναλλαγών μέχρι στιγμής (15.30), ανέρχεται σε 351.000 ευρώ, καθώς έχουν διακινηθεί περισσότερα από 61.500 τεμάχια.

Το σημερινό ράλι επέρχεται στον απόηχο του πρόσφατου report της Παντελάκης Χρηματιστηριακή, η οποία έθεσε την τιμή – στόχο στα 8,1 ευρώ ανά μετοχή, επικαλούμενη την πρόσφατη εξαγορά της Attica Department Stores.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία τονίζει ότι το deal (ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο) οδηγεί σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή για το 2023 (EPS) κατά 31% σε proforma βάση, ενώ επιταχύνει την περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου.

Λίγες εβδομάδες, νωρίτερα, και η Eurobank Equities είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο, θέτοντας τον πήχη στα 7,9 ευρώ, τα οποία δίνουν αποτίμηση 7,5x σε όρους EV/EBITDA 2024.

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Ideal μετράει σωρευτική άνοδο άνω του 60%, ενώ μέσα στο τελευταίο 30ήμερο σημειώνει κέρδη κατά τουλάχιστον 7%, υπεραποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Διαβάστε ακόμα

Οταν οι έρευνες του Μαξίμου δείχνουν Κουτσούμπα, το έμφραγμα της ΕTAΔ στο Αχίλλειο, η εξαφάνιση του κυρ Παντελή, η Αίγλη στο Ζάππειο και τα επώνυμα «σφυριά» 

«Αλέξανδρος Δεσύλλας»: Σφυρί για «ακίνητο – φιλέτο» με… ιστορία 150 χρόνων και ηχηρά ονόματα (pics)

Σήμα ανόδου των τιμών στο ρεύμα δίνει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts