ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαδούρο: Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας ενισχύει τις σχέσεις του με το Κατάρ (tweet)

«Συζητάμε προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας σε διάφορους τομείς για το καλό και το συμφέρον των δύο λαών μας», δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ

Με τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, τον εμίρη του Κατάρ, του πλούσιου σε φυσικό αέριο κράτους του Κόλπου, με το οποίο θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις του, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στο πλαίσιο της περιφερειακής του περιοδείας.

Όπως διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ, QNA, οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν για την «ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας και των προοπτικών κοινής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, «συγκεκριμένα στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, των επενδύσεων, της γεωργίας και του τουρισμού».

«Συζητάμε προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας σε διάφορους τομείς για το καλό και το συμφέρον των δύο λαών μας», δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ στο Twitter.

«Από το Κατάρ εργαζόμαστε για την οικοδόμηση ενός χάρτη συνεργασίας για την ευημερία του λαού της Βενεζουέλας και για την ένωση και την αδελφοσύνη μεταξύ των χωρών», σχολίασε ο Μαδούρο στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νικολάς Μαδούρο αναμένεται να μείνει στο εμιράτο δύο ημέρες. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του περιοδείας, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας επισκέφθηκε ήδη την Τουρκία, την Αλγερία, το Κουβέιτ και το Ιράν.

Στην Τεχεράνη, ο Μαδούρο υπέγραψε 20ετή συμφωνία συνεργασίας για την ενίσχυση της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών απέναντι σε έναν κοινό αντίπαλο, τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν και η Βενεζουέλα, μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, υπόκεινται και οι δύο σε αμερικανικές κυρώσεις.

Το Κατάρ είναι μεγάλος σύμμαχος των ΗΠΑ. Όμως, το 2014 ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι οι τράπεζες του Κατάρ βοηθούσαν τη χώρα του χορηγώντας της σημαντικά δάνεια, όταν η εξαρτώμενη από το πετρέλαιο οικονομία της Βενεζουέλας ήταν σε ελεύθερη πτώση.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: Πιθανή και νέα αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μειωθεί ο πληθωρισμός

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Χρειάζεται μεγαλύτερη τόλμη στις μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις στο ενεργειακό (pic+vid)

Φυσικό αέριο: Συμφωνία για εξαγωγές από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Αιγύπτου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts