ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Μακράς διάρκειας” και ακριβές διακοπές επιλέγουν οι Γάλλοι ταξιδιώτες εφέτος | Η Ελλάδα στις επιλογές τους

Φέτος, οι Γάλλοι ταξιδιώτες σκοπεύουν να μείνουν περισσότερο στον προορισμό διακοπών τους και να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα από ό,τι συνήθως. Νέα έρευνα του προγράμματος επιβράβευσης Marriott Bonvoy δείχνει ότι από το 49% των Γάλλων που έχουν ήδη προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, το 90% δηλώνει ότι θα δαπανήσει περισσότερα από το συνηθισμένο. Ενώ, όσον αφορά τους αγαπημένους τους προορισμούς, η Μεσόγειος κυριαρχεί, με σημείο αναφοράς τους δημοφιλείς, ελληνικούς προορισμούς.

Φέτος το καλοκαίρι, οι Γάλλοι ταξιδιώτες όχι μόνο σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους, αλλά και να παραμείνουν περισσότερο. Από αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, περισσότεροι από τους μισούς (57%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να μείνουν μακριά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε σχεδόν 8 στους 10 ταξιδιώτες (79%) για τη γενιά Z (18-24 ετών) και 68% για τους 25-34 ετών.

Αυτό οδηγεί σε μια αξιοσημείωτη τάση, την επιστροφή των διακοπών δύο εβδομάδων. Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις πτήσεις χαμηλού κόστους, οι παραθεριστές έχουν εγκαταλείψει τις παραδοσιακές, δεκαπενθήμερες διακοπές σε ένα μέρος υπέρ των πιο συχνών, σύντομων διακοπών. Πράγματι, το ένα τέταρτο των Γάλλων (25%) δεν έχει κάνει διακοπές για δύο συνεχόμενες εβδομάδες εδώ και 10 χρόνια ή και περισσότερο.

Ωστόσο, η τάση αυτή φαίνεται να αντιστρέφεται φέτος, καθώς το 51% των παραθεριστών σχεδιάζει να φύγει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Τα στοιχεία της έρευνας του προγράμματος επιβράβευσης Marriott Bonvoy επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό αυτή την τάση, δείχνοντας ότι στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, το ποσοστό των παραθεριστών που κλείνουν μακρά διαμονή άνω των 8 έως 14 ημερών, για το φετινό καλοκαίρι, έχει διπλασιαστεί, σε σύγκριση με το 2019.

Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός παραθεριστών σχεδιάζει πολλαπλές διαμονές αυτό το καλοκαίρι. Σχεδόν οι μισοί (47%) δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από τον συνηθισμένο αριθμό ταξιδιών μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου φέτος, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 66% για τους ενήλικες κάτω των 25 ετών.

Οι πρώτες διακοπές μετά από τρία χρόνια

Αυτή η αύξηση των δαπανών και του χρόνου διακοπών είναι άμεση συνέπεια της πανδημίας: Πολλοί παραθεριστές θέλουν να αναπληρώσουν την έλλειψη διακοπών τα τελευταία δύο χρόνια. Πράγματι, μόνο το 20% των Γάλλων δηλώνει ότι έχει πάει διακοπές στο εξωτερικό από την έναρξη της πανδημίας, ενώ το 48% δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό από το καλοκαίρι του 2019.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε αυτό το καλοκαίρι. Πράγματι, για το 30%, η μετάβαση στο εξωτερικό φαινόταν απλώς πολύ επικίνδυνη τα τελευταία δύο χρόνια.

Χαλάρωση σε μεσογειακούς προορισμούς επιλέγουν οι Γάλλοι

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, οι Γάλλοι παραθεριστές αναζητούν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από το άγχος αυτό το καλοκαίρι. Το ένα τέταρτο αυτών (25%) δηλώνει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να είναι “όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικές”, ενώ το 32% δηλώνει ότι αναζητά “διακοπές χωρίς άγχος, σε ένα θέρετρο που να προσφέρει όλα όσα χρειάζονται”. Επιπλέον, ένας στους έξι παραθεριστές (15%) θα εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι για να ανακαλύψει έναν προορισμό που πάντα ονειρευόταν, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των συνολικών δαπανών.

Η μελέτη της  Marriott, αποκαλύπτει, επίσης, τους προτιμώμενους προορισμούς των Γάλλων για τις μακράς διάρκειας καλοκαιρινές τους διακοπές: αυτό το καλοκαίρι, οι παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμοί της Ελλάδας, της Αυστρίας και της Ισπανίας αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές τους.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts