ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Απεγκλωβίστηκε ο 5χρονος από το πηγάδι

Απεγκλωβίστηκε ο 5χρονος στο Μαρόκο που ήταν εγκλωβισμένος σε πηγάδι για πέντε μέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διασώστες ανέσυραν τον μικρό Ράιαν από το πηγάδι, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την κατάστασή της υγείας του.

Σημειώνεται πως οι Μαροκινοί διασώστες είχαν εισέλθει από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρίσκεται ο μικρός Ράιαν, το πεντάχρονο παιδί που βρίσκεται παγιδευμένο εδώ και πέντε ημέρες σε πηγάδι και έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες για τη διάσωσή του.

Οι διασώστες συνοδεύονταν από ιατρική ομάδα ωστόσο αγνοούσαν ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονται από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαίνεται ξαπλωμένο στο πλάι και είναι αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα αν είναι ζωντανό, δήλωσε ένας διασώστης.

Είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων

Έχουν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ, μήκους λίγων μέτρων, έχει προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς στην απομονωμένη κοινότητα της επαρχίας Τσεφτσαουέν του βόρειου Μαρόκου και όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες στην αποφυγή κατολισθήσεων.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων έχει συρρεύσει και κατασκηνώσει, παρά το κρύο, στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Μεταλλικά φράγματα έχουν τοποθετηθεί για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

Καθώς οι εργασίες προχωρούν, οι άνθρωποι χειροκροτούν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

ΠΗΓΗ in.gr