ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλα προβλήματα σε sites από blackout στις Amazon Web Services

Μεγάλα προβλήματα σε sites από blackout στις Amazon Web Services

Μεγάλα προβλήματα σε sites από blackout στις Amazon Web Services

Πολλά είναι τα προβλήματα που προέκυψαν από δυσλειτουργίες της Amazon Web Services, με συνέπεια πολλές υπηρεσίες και sites να μην είναι διαθέσιμα. Πολλοί έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι το πρόβλημα έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο συνδεδεμένος είναι ο web κόσμος.

Τις Amazon Web Services χρησιμοποιεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και πολλές streaming υπηρεσίες, όπως είναι το Netflix, το Disney+ και άλλες. Η Amazon έσπευσε να ενημερώσει για την επαναφορά των υπηρεσιών στις περιπτώσεις που το πρόβλημα παρέμενε.

Δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν στις κάμερες Ring της Amazon, στη σκούπα iRobot και στις υπηρεσίες του Netflix και του Disney+, καθώς και στην υπηρεσία συναλλαγών Robinhood. Το Downdetector.com εντόπισε άμεσα το πρόβλημα και το έκανε γνωστό, ενώ σημείωσε ότι το Netflix, το οποίο χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά τις Amazon Web Services για τις online υπηρεσίες του, έχασε το 26% της κυκλοφορίας του, λόγω του προβλήματος αυτού.

Οι αναφορές για τα προβλήματα ήταν πολλές, με αρκετούς να αναφέρουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μία δυσλειτουργία με τις Amazon Web Services.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts