ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεγάλη αύξηση κρατήσεων από την Φινλανδία | Τι λένε Κώτσογλου, Μπρουτζάς | Τι έγινε στην MATKA

Μεγάλη αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα παρατηρείται στην Φινλανδία, όπου με την είσοδο του 2023 στις πρώτες εβδομάδες, υπήρξαν ποσοστά αύξησης των κρατήσεων, ακόμη και τριψήφια ! Την τάση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει και η έκθεση MATKA, στην οποία η Ελλάδα πρωταγωνίστησε, ήταν δε η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Στην φετινή MATKA, στο Ελσίνκι, πρωταγωνίστησαν στο ελληνικό περίπτερο η Κρήτη και η Χαλκιδική, που έκανε το come back στην αγορά αυτή.

Ο Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: “Η καλύτερη ΜΑΤΚΑ των τελευταίων χρόνων μας γέμισε ικανοποίηση και αισιοδοξία ότι το 2023 θα είναι μια χρόνια που η δίψα των Σκανδιναβών να επισκεφθούν Κρήτη και Μακεδονία, Μακεδονία και Κρήτη, θα αποτελέσει ένα από τα καλύτερα κομμάτια μιας χρονιάς που έχεις προσδοκίες, θέλει επαγρύπνηση και θα εξελιχθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή!!”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπρουτζάς, Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, τονίζει για την “επιστροφή” της Χαλκιδικής, μετά από 23 χρόνια στην ΜΑΤΚΑ: “Μεγάλη είναι η δίψα των Φινλανδών για καινούργιους τόπους διακοπών, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν στα πλάνα τους τη Χαλκιδική και γενικότερα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του τουρισμού θα πρέπει να είναι η έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Φινλανδίας με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης”.

Όπως προαναφέρθηκε, το ενδιαφέρον για καλοκαιρινές διακοπές στην αρχή του χρόνου είναι σημαντικό, ακόμη κι αν το σημείο σύγκρισης ληφθεί από την περίοδο πριν από την πανδημία, δηλαδή τις αρχές του 2020. Τα ταξίδια για καλοκαιρινές διακοπές που έχουν πουληθεί την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος έτους ήταν κατά 20% περισσότερα από ότι την αντίστοιχη εβδομάδα του 2020, ακριβώς πριν από την πανδημία.

H Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι εδώ και πολύ καιρό είναι ο αγαπημένος προορισμός για το Καλοκαίρι των Φινλανδών παραθεριστών. Ένα πραγματικό ελληνικό καλοκαίρι φαίνεται πως γίνεται και το καλοκαίρι του 2023. Πριν από την πανδημία, τα λεγόμενα “κανονικά χρόνια”, λίγο πάνω από το 20% των πελατών μεγάλων tour operators της Φινλανδίας, επέλεγαν την Ελλάδα. Για το ερχόμενο Καλοκαίρι, ο t.o. Tjäreborg αναμένει αύξηση της ζήτησης και μερίδιο πελατών περίπου 38% για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, οι μεμονωμένοι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις του καλοκαιριού είναι η Μαδέρα και η Μαγιόρκα.

Οι κορυφαίοι 5 καλοκαιρινοί προορισμοί του Tjäreborg είναι:

  1. Κρήτη
  2. Ρόδος
  3. Κύπρος
  4. Μαγιόρκα
  5. Πάργα

Επιπροσθέτως, στην έρευνα της Tjäreborg, περίπου το 37% των ερωτηθέντων ονόμασαν την Ελλάδα ως τον πιο ελκυστικό προορισμό διακοπών για το επόμενο καλοκαίρι. Το ελληνικό αρχιπέλαγος, ο φυσικός πλούτος, ο πολιτισμός, η ιστορία, σε συνδυασμό με το εύρος των ξενοδοχειακών επιλογών και την οικονομική τιμολόγηση του προορισμού, αναδεικνύουν την Ελλάδα στον “βασιλιά” του επόμενου καλοκαιριού. Ακολουθεί από κοντά η Ισπανία, με τη Μαγιόρκα να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του καλοκαιριού του 2023.

Το Top 5 των προορισμών με βάση τις επιλογές των πελατών της Tjäreborg διαμορφώνεται ως εξής:
1. Ελλάδα 36,6%
2. Ισπανία 21,7%
3. Ιταλία 10,5%
4. Πορτογαλία 8,7%
5. Κροατία 8,5%

 

 

 

The post Μεγάλη αύξηση κρατήσεων από την Φινλανδία | Τι λένε Κώτσογλου, Μπρουτζάς | Τι έγινε στην MATKA appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr