ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο αρνητικό σερί για την Quest Συμμετοχών – Πτώση 15% μέσα σε 15 συνεδριάσεις

Απώλειες για 14η φορά στις τελευταίες 15 συνεδριάσεις καταγράφει η μετοχή της Quest Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ένα από τα μεγαλύτερη αρνητικά σερί σε όλο το ταμπλό.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης βρίσκεται σε καθοδικό έδαφος για 9η συνεχόμενη ημέρα, ενώ εξαιρώντας το ανοδικό κλείσιμο της 22ης Σεπτεμβρίου η επόμενη θετική μεταβολή συναντάται στις 14 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή πριν από 15 συνεδριάσεις.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Quest Συμμετοχών έχει απολέσει σχεδόν 15%, καθώς την Πέμπτη διολισθαίνει κατά επιπλέον 1,7% και αναδιπλώνεται στα 5,21 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021.

Η πορεία της Quest στον τελευταίο μήνα

Η κεφαλαιοποίηση, δε, έχει περιοριστεί στα 558 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κέρδη του 2023 έχουν «ροκανιστεί» μόλις στο +10%.

Όσον αφορά τα αίτια αυτής της καθίζησης, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.

Μια πιθανή εξήγηση συνίσταται στην ευρύτερη αναταραχή στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς τα υψηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών επηρεάζουν πρωτίστως τις εταιρείες του κλάδου.

Την ίδια στιγμή, τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό, με την κερδοφορία να ανέρχεται στα 20,8 εκατ. ευρώ και τις πωλήσεις στα 544 εκατ. ευρώ -επίπεδα παρόμοια με τα αντίστοιχα του 2022.

Διαβάστε ακόμα

Ο σιωπηλός Stefanos, ο Αδωνις και οι Αρμένιοι, το σάρωμα του Χρυσοχοΐδη στα νοσοκομεία και η πώληση της Εθνικής Τράπεζας

«Σχέδιο Πλάτων»: Έτσι γυρίζει σελίδα η Intralot – Έξοδος από επιτήρηση και EBITDA €133 εκατ.

Στην τελική ευθεία το σχέδιο για ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε έσοδα, έξοδα, κάρτες και μετρητά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts