ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλο ατομικό και ο Κορακίδης, γρήγορη η Δεληγιάννη

Οι Έλληνες αθλητές που σπουδάζουν στις ΗΠΑ ετών συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις αφού μετά τη Βασιλείου και τους Ζάλτο και Προδανά ήρθε η ώρα του Γιώργου Κορακίδη και της Έλλης Δεληγιάννη να εντυπωσιάσουν.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Ο ρίπτης από το Κιλκίς αγωνίστηκε σήμερα στο μίτινγκ του πανεπιστημίου του, του Τενεσί, και με καλό συναγωνισμό από τον Τζο Φράι που προηγήθηκε με 68.48μ ανέβασε ρυθμό και τελικά στην 5η προσπάθεια έριξε τη σφύρα στα 69.21μ για να πάρει τη νίκη. Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ, αφού μέχρι στιγμής είχε 68.94μ από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2020 στην Πάτρα. Ο 23χρονος βελτίωσε με τη επίδοσή του και το ρεκόρ του πανεπιστημίου του, ενώ έγινε ο 32ος καλύτερος στην Ελλάδα όλων των εποχών. Θυμίζουμε ότι χθες ο Κώστας Ζάλτος έστειλε τη σφύρα στα 69.57μ και πριν λίγες ώρες ο Αλέξης Προδανάς στα 68.42μ. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουνίου το επίπεδο στη σφυροβολία ανδρών θα είναι πολύ υψηλό, με δεδομένη την παρουσία των Αναστασάκη, Φραντζεσκάκη και Μενγκλέμπεη. Δεν συμμετείχε τελικά στη σφυροβολία γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη, παρότι ήταν δηλωμένη αρχικά.

Νωρίτερα σήμερα η Έλλη Δεληγιάννη έτρεξε τα 800μ στον αγώνα «Στάνφορντ εναντίον Καλιφόρνια» και χάρισε τη νίκη στο Στάνφορντ με χρόνο 2:06.77 σε άλλη μία καλή παρουσία στην πρώτη της σεζόν στις ΗΠΑ. Βελτίωσε το φετινό ρεκόρ της που ήταν 2:06.97 και έκανε την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της πίσω από το περσινό 2:06.64 στην Καλαμάτα και το επίσης περσινό 2:05.34 από το Σαμορίν, το οποίο ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts