ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Η προσοχή στραμμένη στη Fed

Οι επενδυτές περιμένουν λεπτομέρειες για πιθανότητα σταδιακής μείωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων που αγοράζει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κάθε μήνα

Σε αρνητικό πρόσημο οι περισσότερες ασιατικές αγορές, πλην Αυστραλίας, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις για το tapering από τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ολοκληρώνει σήμερα τη συνεδρίασή της και αναμένονται λεπτομέρειες για πιθανότητα σταδιακής μείωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων που αγοράζει η κεντρική τράπεζα κάθε μήνα.

Στα ταμπλό της Ασίας, απώλειες 1,25% σημείωσε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα. Η μετοχή της Kakao Pay υπερδιπλασίασε την αξία της μετά το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο για να κλείσει τελικά με απώλειες 114% από την αρχική τιμή προσφοράς.

Στην ηπειρωτική Κίνα επικράτησαν αρνητικά πρόσημα με τον Shanghai composite να υποχωρεί κατά 0,20%, ενώ ο Shenzhen component υποχώρησε οριακά κατά 0,07%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 0,44%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 κινήθηκε με άνοδο κλείνοντας με κέρδη 0,93%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κέρδισε 0,33%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 0,12%.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω αργίας.

Στα μάκρο της ημέρας, ιδιωτική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε αύξηση της δραστηριότητας των κινεζικών υπηρεσιών τον Οκτώβριο, με τον PMI υπηρεσιών της Caixin/Markit να διαμορφώνεται στις 53,8 μονάδες, από 53,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Ο επίσημος κινεζικός PMI ανήλθε στις 52,4 μονάδες, από 53,2 τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Metaverse: Η Microsoft «κοντράρει» το Facebook μέσω του Teams – Τα επόμενα βήματα

Προσφορά Ellington – TΜΕΔΕ για την Τράπεζα Αττικής

Δημοσκοπήσεις: Συνεχίζεται το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts