ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή ήταν η εικόνα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν την αντίδραση της αγοράς στην στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για την οικονομία της.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε οριακά στις 3.276 μονάδες ενώ ο δείκτης Shenzhen ενισχύθηκε κατά 0,30%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,35%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,57%. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε κατά 1,14% καθώς το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,2% το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας για τον Ιούλιο ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Οι αγορές της Ινδίας και της Νότιας Κορέας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Οι μετοχές αρκετών κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στην αγορά του του Χονγκ Κονγκσημείωσαν πτώση μετά την είδηση ότι σχεδιάζουν να διαγραφούν από τις Η.Π.Α.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αγωνιούν για το εάν στη Wall Street μπορεί να διατηρηθεί το ράλι, καθώς οι ελπίδες ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έπιασε κορυφή θα δοκιμαστούν από πιθανά σχόλια στελεχών της Fed.

H οικονομία της Κίνας έδειξε απροσδόκητες τάσεις επιβράδυνσης τον Ιούλιο, με τη βιομηχανική δραστηριότητα και το λιανικό εμπόριο να υφίστανται πιέσεις λόγω πολιτικής μηδενικής Covid και της κρίσης στην αγορά ακινήτων.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 3,8% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, επιβραδύνοντας από την ανάπτυξη 3,9% που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα γιγαντιαία projects του μετρό που αλλάζουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη (pics)

Έλον Μασκ: Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3.000.000 αυτοκίνητα (tweet)

Airbnb: Δεκαπενταύγουστος με πληρότητες στο 100% (πίνακες)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts