ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτή εικόνα στην Ασία – Άνοδος στις κινεζικές λιανικές πωλήσεις για πρώτη φορά φέτος

Στην Κίνα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ωστόσο, για τους πρώτους 8 μήνες του έτους μειώθηκαν κατά 8,6% σε σχέση με πέρυσι

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα κινεζικά οικονομικά στοιχεία του Αυγούστου που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι μετοχές σημείωσαν άνοδο με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 0,48%, ενώ ο Shenzhen component  είχε άνοδο νωρίτερα κατά 0,651%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,40%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi  με άνοδο 0,65%.

Στη ΝΑ Ασία ο Straits Times σημείωσε άνοδο 0,38% στη Σιγκαπούρη. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με οριακή πτώση 0,08% . Σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας (Reserve Bank of Australia) δημοσιοποίησε πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, όπου επισημάνθηκε ότι «το πτωτικό γύρισμα δεν ήταν τόσο σοβαρό όσο αναμενόταν νωρίτερα και ότι η ανάκαμψη είναι καθ’ οδόν στο μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας».

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei με πτώση 0,44%, ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,7%.

Συνολικά, ο MSCI για την Ασία εκτός Ιαπωνίας σημείωσε κέρδη 0,51%.

Στην Κίνα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Ήταν τα πρώτα θετικά στοιχεία για φέτος, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις για τους πρώτους 8 μήνες του έτους μειώθηκαν κατά 8,6% σε σχέση με πέρυσι.

Στο μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,6% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση ενώ οι επενδύσεις πάγιου ενεργητικού μειώθηκαν κατά 0,3% για πρώτη φορά μέσα στο 8μηνο.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts