ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτή εικόνα στην Ασία με το βλέμμα στην πανδημία

Το κλίμα στις αγορές επηρεάζει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εντός και εκτός Ευρώπης, όπου κάποιες κυβερνήσεις επαναφέρουν σταδιακά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το κλίμα στις αγορές επιδεινώνεται από τη συνεχή έξαρση του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, ενισχύεται το δολάριο καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα με τον  Shanghai composite να ενισχύεται 0,13% ενώ ο Shenzhen component  μειώθηκε κατά 0,56%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng έκανε άλμα 1,08%.

Σε αρνητικό πρόσημο Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Αυστραλία. Στο Τόκιο ο  Nikkei 225 μειώθηκε κατά 0,41%, ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,67%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi με απώλειες 0,83%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,54% στο κλείσιμο.

Το κλίμα στις αγορές επηρεάζει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εντός και εκτός Ευρώπης, όπου κάποιες κυβερνήσεις επαναφέρουν σταδιακά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, εν μέσω αντιδράσεων για τον αντίκτυπο στην οικονομία.

«Οι αγορές φοβούνται μια επιβράδυνση της δραστηριότητας καθώς αυξάνονται τα νέα κρούσματα. Η Ευρώπη ανακοίνωσε τον υψηλότερο εβδομαδιαίο αριθμό νέων μολύνσεων. Περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίζονται πλέον « κόκκινες», πράγμα που σημαίνει ότι ισχύουν περιορισμοί στα ταξίδια και ενεργοποιούνται περισσότερα lockdown», αναφέρει η Αντελαΐντ Τίμπρελ, οικονομολόγος της ANZ Research.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts