ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτή εικόνα στην Ασία – Στο επίκεντρο οι μετοχές τεχνολογίας

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω αργίας

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες σημείωσαν απώλειες χθες στην Wall Street.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι μετοχές κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με τον Shanghai composite να χάνει 0,17% και τον Shenzhen component να υποχωρεί κατά 0,61%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 1,15%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,31%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,86%.

Συνολικά, ο MSCI για την περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,37%.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν οι μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος. Η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,36%, της Xiaomi έχασε 2,93% και της Κuaishou έκανε βουτιά 3,86%.

Η Tencent, από την άλλη, κέρδισε 0,56% και της Meituan ενισχύθηκε κατά 0,45%. Στη Νότια Κορέα η LG Electronics έχασε περί το 4,5% ενώ της Samsung Electronics ενισχύθηκε κατά 0,12%.

Χθες στην Wall Street ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έχασε 2,46% στις 13.533,05 μονάδες με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Apple, Amazon και Microsoft να υποχωρούν κατά τουλάχιστον 2%.

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών, η  HSBC ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το 2020 υποχώρησαν κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 8,8 δισ. δολάρια. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος 15 σεντς ανά μετοχή.

Τα κέρδη της τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8,3 δισ. δολ. Η μετοχή της τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε νωρίτερα άνοδο άνω του 3%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «e-λιανικό»: Ποιοι κλάδοι λιανεμπορίου επιδοτούνται έως €5.000 για την κατασκευή e-shop

Υπ. Εργασίας: Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και νέα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων

Έλον Μασκ: Πώς έχασε $15 δισ. σε μία ημέρα – Ποιοι είναι πλέον οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts