ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελίνα Τραυλού: «Προσωπικό στοίχημα να εμπνεύσουμε τους νέους να συμμετέχουν στη ναυτιλία»

Η ομιλία της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο YES FORUM με ακροατήριο 100αδες νέες και νέους που έχουν στρέψει το βλέμμα στη Θάλασσα

Μία εμπνευσμένη ομιλία προς τις νέες και του νέους που αγαπάνε τη Ναυτιλία είχε κρατήσει για την αυλαία της διεθνούς Έκθεσης των Ποσειδωνίων η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

Ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, που εκπροσωπεί τη νέα γενιά της Ελλάδας με αγάπη για τη ναυτιλία η πρόεδρος μίλησε στη λογική αλλά και στην καρδιά.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο κλείσιμο των Ποσειδωνίων για εμένα, από αυτή τη συνάντησή μας.

Αυτές τις ημέρες, από όλες τις αντιπροσωπείες, άκουγα με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και σε όλους τους τόνους, ότι εδώ, στην Ελλάδα μας, στα Ποσειδώνια, χτυπά η καρδιά – κι ας μη γελιόμαστε- και το μυαλό της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων, καλωσόρισα τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο, λέγοντας…«καλώς ήρθατε στη συνάντηση κορυφής της παγκόσμιας ναυτιλίας».

Σήμερα, εδώ, σε αυτή την αίθουσα, σας καλωσορίζω στη συνάντηση κορυφής του μέλλοντος της παγκόσμιας ναυτιλίας» ήταν πρώτα της λόγια:

«Η ναυτιλία είναι οι άνθρωποι της. Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και άνθρωποι που ενέπνευσαν, ώστε η ναυτιλία μας να οδηγηθεί αλλά και να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων, στην κορυφή του κόσμου!» προσέθεσε για να αποκαλύψει στη συνέχεια το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ως στόχο να πετύχει στη διάρκεια της προεδρικής της θητείας της:

«Και αυτό είναι και το δικό μου προσωπικό στοίχημα, ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στη ναυτιλία μας, στο μέλλον μας».

Και επειδή το μέλλον έχει τα θεμέλιά του στο παρελθόν η Μελίνα Τραυλού γύρισε τον χρόνο πίσω και ανέτρεξε στα παιδικά της χρόνια και στον άνθρωπο που την έκανε να αγαπήσει τη ναυτιλία. Τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νίκο Τραυλό:

«Σε πολύ μικρή ηλικία, μικρότερη από εσάς… από ό,τι βλέπω, έμαθα την αγάπη για τη θάλασσα, την αγάπη για τη ναυτιλία, από τον πατέρα μου.

Έμαθα, ότι η ναυτιλία χρειάζεται αγάπη, στρατηγική, όραμα, πίστη, πειθαρχία, συνέπεια, αλλά πάνω απ’ όλα σκληρή δουλειά.

Όλα αυτά δεν τα έμαθα τόσο ιδανικά όσο ακούγονται ή όσο ίσως φαντάζεστε, ως η «κόρη του μπαμπά», αλλά με καθημερινή δουλειά και γνήσια αφοσίωση και σεβασμό στον κόσμο της θάλασσας.

Γιατί, όπως εύστοχα αναφέρει ο Αριστοφάνης, πριν πιάσεις το τιμόνι, μάθε πρώτα να τραβάς κουπί.

Μετά τον πατέρα μου, συνάντησα τον μέντορά μου στα κοινά της ναυτιλίας.

Είναι εδώ σήμερα, μαζί μας.

Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω δημόσια για την εμπιστοσύνη και την πίστη του σε μένα.

Κυρίες και κύριοι, ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος, ο επί 13 συναπτά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο Θεόδωρος Βενιάμης.».

Ζεστά γεμάτα θύμησες τα λόγια για τον μέντορά της

«Ο Θοδωρής ήταν ο άνθρωπος που με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την πειθώ, την επιμονή και υπομονή του με παρότρυνε, με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά, επί πολλά χρόνια, με την Ένωση και σήμερα, να είμαι πρόεδρός της.

Ο Θοδωρής στήριξε και στηρίζει ενεργά και με όραμα τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στη ναυτιλία και στα κοινά της».

Η Μελίνα Τραυλού μιλώντας για τη Ναυτιλία έστειλε μήνυμα ενθάρρυνσης, αισιοδοξίας, ανοιχτών ευκαιριών αλλά και ανάγκη για σκληρή δουλειά στο νεανικό ακροατήριο:

«Η ναυτιλία είναι ένας χώρος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να ξεχωρίσεις, σου ανοίγει δρόμους, πολλούς και διαφορετικούς.

Στο χέρι σας είναι να προχωρήσετε, όποιον από αυτούς τους δρόμους διαλέξετε.

Είμαστε δίπλα σας, θέλουμε να είμαστε οι μέντορες σας.

Ώστε να συμμετέχετε ενεργά στη ναυτιλία. Να δημιουργήσετε, να επιτύχετε, να μεγαλουργήσετε.

Η ναυτιλία μας είναι ένας χώρος που όποιος δώσει τον καλύτερό του εαυτό, με πίστη στις δεξιότητες του, επιβραβεύεται».

Αφού προσκάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη να συνεργαστούν σε μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, ώστε να ενημερώσουν τα παιδιά και τους νέους για το τι σημαίνει ναυτιλία, πώς μπορούν να εκπαιδευτούν και ποιες είναι οι πολυεπίπεδες επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου, με μία ματιά «σατωσε» την αίθουσα και είπε:

«Εμείς είμαστε εδώ για σας και θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στο παγκόσμιο, επιχειρηματικό success story της χώρας μας… στη ναυτιλία!

Ενδυναμώστε με την συμμετοχή σας την οικογένεια της ναυτιλίας, γίνετε υπερήφανα μέλη αυτής της οικογένειας και η οικογένειά σας, υπερήφανη για εσάς».

Διαβάστε ακόμη: 

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα» (pics, vid) (upd) 

Power Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος (vid) 

Η SpaceX του Έλον Μασκ άλλαξε τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts