ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι: Ετοιμάζουν κυβέρνηση – Αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου

Οι επικεφαλής της ιταλικής συντηρητικής παράταξης, η Τζόρτζια Μελόνι, ο Ματέο Σαλβίνι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκαν, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στη βίλα του «Καβαλιέρε», έξω από το Μιλάνο.

Κύριο θέμα συζήτησης, οι ζυμώσεις και οι διάφορες επαφές και κινήσεις, ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Ο ιταλικός Τύπος ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της Λέγκας, των Αδελφών της Ιταλίας και της Φόρτσα Ιτάλια επιθυμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρώτα απ΄όλα, την συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Ειδικότερα, η Λέγκα υπογράμμισε σε ανακοινωθέν της ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, τόσο των εργαζομένων, όσο και των συνταξιούχων.

Από την πλευρά της η Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε ότι «στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι να προσφέρει και πάλι μέλλον, όραμα και μεγαλείο στην Ιταλία» και ότι «σύντομα η χώρα πρόκειται, επιτέλους, να γυρίσει σελίδα».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, Φάμπιο Ραμπέλι, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι της άποψης ότι η χώρα πρέπει να αντιπροσωπευθεί, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 20ης Οκτωβρίου, από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι. Όσο για την νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι είναι πιθανό να δημιουργηθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη  

Γέφυρα στην Κριμαία: Καταλύτης εξελίξεων το πλήγμα στο «σύμβολο της ρωσικής ισχύος» (tweets + vids) 

Έρχονται τέσσερις νέες εξαγορές στις κατασκευές – Οι κινήσεις των παικτών της αγοράς  

Τάκης Θεοχαράκης: Πώς βάζει στην πρίζα το όραμα για τη Nissan στην Ελλάδα (pics)  

ΠΗΓΗ NEWMONEY