ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Απαγωγείς άφησαν ελεύθερους τους δημοσιογράφους που κρατούσαν

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής φέτος, η μη κυβερνητική οργάνωση Άρθρο 19 κάνει λόγο για πέντε δολοφονίες δημοσιογράφων. Η περασμένη ήταν η πιο πολύνεκρη χρονιά αφότου η ΜΚΟ άρχισε να συγκεντρώνει δεδομένα, το 2000, καθώς διαπράχθηκαν 13 δολοφονίες δημοσιογράφων.

Οι τρεις δημοσιογράφοι που απελευθερώθηκαν χθες ήταν ανάμεσα στα πέντε πρόσωπα που απήχθησαν τις τελευταίες ημέρες στην τουριστική πόλη Τάξκο. Η εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως διενεργούσε έρευνα.

Οι Σίλβια Άρσε και Αλμπέρτο Σάντσες, ζευγάρι που διευθύνει τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RedSiete, απελευθερώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, διευκρίνισε η Άρθρο 19. Απήχθησαν την Τετάρτη από ενόπλους που εισέβαλαν στα γραφεία του ιστότοπου στην Τάξκο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η ΜΚΟ.

Ο Μάρκο Τολέδο, ο διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας El Espectador de Taxco, αφέθηκε επίσης ελεύθερος, σύμφωνα με τις αρχές. Νωρίτερα, είχε απελευθερωθεί η σύζυγός του, κατά την Άρθρο 19.

Ωστόσο οι αρχές αναζητούν ακόμη τον γιο του κ. Τολέδο, το πέμπτο πρόσωπο που είχε απαχθεί, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία της Γκερέρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

The post Μεξικό: Απαγωγείς άφησαν ελεύθερους τους δημοσιογράφους που κρατούσαν first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts