ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Σκότωσαν και 2 γυναίκες δημοσιογράφους – (Πολύ σκληρές εικόνες)

Δύο μεξικανές δημοσιογράφοι βρέθηκαν χθες Δευτέρα δολοφονημένες (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) στην πολιτεία Βερακρούς του Μεξικού (ανατολικά), ανακοίνωσε η πολιτειακή εισαγγελία.

Μέσα σε αυτοκίνητο

Οι θάνατοί τους προστέθηκαν σε αυτόν που ήταν ήδη ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων στις τάξεις των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Η Γιεσένια Μολινέδο και η Σέιλα Τζοάνα Γκαρσία δολοφονήθηκαν στον δήμο Κοσολεακάκε, ανέφερε η εισαγγελία μέσω Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, δολοφονήθηκαν από άγνωστους ένοπλους ενώ βρίσκονταν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι φόνοι τους διαπράχθηκαν μερικές ημέρες έπειτα από εκείνον του βετεράνου δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες, 59 ετών, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυλιγμένο σε πλαστικό σε δρόμο στην πολιτεία Σιναλόα (βόρεια) την περασμένη Πέμπτη.

Πριν τους θανάτους των δύο δημοσιογράφων, άλλοι οκτώ εργαζόμενοι σε ΜΜΕ είχαν δολοφονηθεί μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η μη κυβερνητική οργάνωση Αρθρο 19.

Τουλάχιστον 150 νεκροί

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) από την πλευρά της καταμετρούσε εννέα δολοφονίες πριν τις χθεσινές.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Τουλάχιστον 150 έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts